Erkki ja Pikku-Aaro

 

Ounaksen Pyörä-Poikien herrasmies ja nuorten kannustaja Erkki Rapo siunattiin maan poveen helmikuun viimeisenä lauantaina. Erkki oli aktiiviuransa aikana ja varsinkin sen jälkeen usein kannustamassa ja huoltamassa nuorempia urheilijoita ja käyttäytyi aina esimerkillisesti. Minulla oli kunnia tuntea Erkki toistakymmentä vuotta ja kyllä oli opiksi ottamista. Olisi siinä Suomi voimissaan, jos kaikki olisivat puoleksikaan yhtä tarmokkaita!  Kiitos Erkki siitä kaikesta, mitä sinä hyväsydämisenä lähimmäisenä olet ympärillesi tuonut.  Seuralle lahjoittamasi pyörät jäävät käyttöön kilometrejä keräämään…

 

Kun tarkastelee tätä elämän kirjoa päästä päähän, oli samana iltana uutisia myös pyöräilyuran toisesta päästä. Menin Aaro-pojan kanssa koulun salille pyöräilyharjoituksiin. Olin tammikuussa ottanut apupyörät irti ja yrittänyt työntää poikaa olohuoneessa. Seurauksena oli, että poika kaatui kuin petäjä Mauri-myrskyn silmässä.  Salissa seinät olisivat leveällä ja katto korkealla… Työnsin poikaa selästä tai kyljistä pitäen muutaman kierroksen. Tämän jälkeen salin keskiviivan kohdalta päästin pojan irti. Matka piteni kahdesta metristä kuuteen metriin.  Jatkoin innoissani ja tunsin kuinka väkevä hiki puski innokasta opettajaa selkään ja niskaan. Viimein poika huojui puoli salin mittaa ja minä taputin ja kehuin.  Kun homma loppui, osasi poika huojua pyörällä salin lentopallokentän yli eli 18 metriä! Nyt poika on päiväunilla ja iskä odottaa, että päästään harjoittelemaan mutkia. Nythän poika ajaa vain eteenpäin. Luulen, että mutkan kääntäminen on pikkujuttu tämän 18 metrin jälkeen….

 

OPP:n vaatetilaus on yhtä sopimusta vaille valmis ja asiaan palataan piakkoin.  OPP:n kevätkokous on tiistaina 16.3. klo 17.30 Rakennusliiton toimistolla. Tervetuloa!

 

Harjoittelut Sodiksessa jatkuvat parin kerran viikkovauhdilla. Kuopion tyttökin on tullut leireilemään mummolaan. Kausi 2010 on avattu Oulussa. Hiekkarannalla ajetussa cyclocross-kisassa Kulmalan Antti ajoi neljänneksi.

 

Pojat heräsivät päiväunilta ja oppitunti numero 2:lla Aaro ajoi jo salin ympäri molemmat sählymaalit kiertäen. Ensi kerralla hankitaan lisää varmuutta ja suunnitellaan starttiharjoituksia. Nyt homma pohjautuu lähdön osalta ”lentävään kakssataseen”.

 

Luistavia hiihtokelejä odotellessa.

 

28.2.2010

Markku Väyrynen

 

Aloitussivulle