Kesää kohti

 

Aaro aamuvirkun kanssa heräsimme helatorstaina kaurapuuron keittoon. Ulkona on vuoden rankin sumu. Todellinen hernerokkaversio. Eilinen vesisade nousee pienempinä partikkeleina takaisin ylös. Poika ihmettelee, että mihin se joki on kadonnut, kun näkymä rajoittuu tontin reunaan. Tontti ei ole suuri.

 

Viime viikkoina ei ole ollut sellaista päivää, etteikö Siikajoen pyöräleirin ”varjokokous” olisi jäytänyt mieltä. Onneksi asia saatiin hienosti sovittua viime viikonlopun Montan ajojen välillä.  Opettavainen reissu kaikille. Jos seuraava kevätleiri päätetään järjestää Pohjois-Pohjanmaalla samassa osoitteessa, on OPP:n väki tässä suhteessa Ready for the Race!

 

Montan ajot olivat järjestelyiltään sen tasoiset kilpailut, että moni SM/ILM-kisa jää hopealle.  Kiitos vielä OTC:n porukalle ja kaikille mukana olleille. Kyllä me pyöräilijät olemme ihana yhteisö! Nivalaan valitettavasti ei OPP:lta tullut isoa porukkaa. Minulla on sen verran reipasta työmarkkinoilla ja Luoston viikonloppuakin pitää hienosäätää. Eilen varmistui, että Scandicissa laitetaan ajajille sekä muulle porukalle hyvät pöperöt. Markulle tulee ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen ruokailuaikeet, sillä ruokaa tehdään syöjien lukumäärän mukaan. Kisojen jälkeen päästään Scandiciin tai rinneravintolaan saunomaan 2€/ hlö.

 

On tosi hienoa, että Oulu on saanut pyöräilytoiminnan kunnon liekkiin. Nythän on tilanne muuttumassa sellaiseksi, että kaikki osallistujat eivät olekaan automaattisesti PSM-mitalisteja. Minäkin palasin isolla autolla kotiin ainoana, jolla ei killunut lätkää kaulalla. Tästä voisi mukailla takavuosien sketsisarjaa Maailman kahdeksan ihmettä, jossa Timo Eränkö toteaa, että ”Se oli sille omahyväiselle narsistille ihan oikein!” Niin makaa kuin petaa.

 

Luostolle on tulossa venäläisiä ajajia. On todella hienoa saada Sodankylä-cupina kisat alkaneesta tapahtumasta kansainvälinen mittelö. Toivottavasti Naapurit osaavat sankoin joukoin Luostolle. Toivotan kaikki pyöräilyn ystävät  tervetulleeksi Luoston tempoon ja Scandicin kortteliin!

 

Ympärillä alkaa olla melkoinen suhina. Puuroa menee moneen suuhun ja Aaro kyselee niin, ettei kirjoittamisesta tule mitään. Nousenpa minäkin Elovenalle ja pakkaamaan pyörät sekä Aaro ”Teräsreiden” kohti Kesäkonttisia.

…………………

No niin meni Kesäkonttiset ja ainakaan minä en ole ollut koskaan noin sutjakkaasti sujuneissa massapyöräilytapahtumassa. Tai ehkä vuonna 1984, jolloin osallistuin Jeesiön lenkki –pyöräilytapahtumaan. Siellä ei tosin kyselty osallistumismaksujen tai osallistumishalukkaiden perään. Järjestelyt kyllä pelasivat sotilaallisella täsmällisyydellä.

 

Nyt kun Aaro teräsreisi nukahti, on aikaa tehdä etukäteisjuttua Sompio-lehteen Luoston kisoista.

 

13.-15.5.2010

Markku Väyrynen

 

 

Aloitussivulle