Seuratoimintaa!

 

On tosi antoisaa olla mukana OPP:n kaksinapaisessa perheessä, jossa toimintaa on päivittäin sekä Rovaniemellä, että Sodankylässä. Tuskin Luoston viimeiset merkit saatiin kerättyä, kun jo alkoi Rovaniemellä tiensiivoustalkoot ja ajettiinpa piirikunnalliset maastokisatkin perään.  Rovaniemellä ovat asiat vielä mallillaan ja isät isiä ja pojat poikia… Sodiksessa muutama ajaja uskaltautui radallekin, ja eiköhän Kulmala ajanut Makelle kesäksi tekemistä heti eka yrittämällä. Neljä kilsaa alle kuuden minuutin. Poikakin jätti isän kahdella kilsalla, mutta se oli työtapaturma, sillä juoksin Kunniakierroksessa tunnin ja ajoin seuraavana päivänä Orajärven ympäri ja poika taas ei… Olo tuntuu muutenkin oudolta, sillä Toukokuun ratatonnilla Sodankylässä jäin pojasta heti lähdössä ja tyttökin hävisi vain sekunnin kymmenyksiä… Tähän ei löydy edes selitystä. Mihin tämä maailma on menossa?

 

Venäjän reissu lähestyy uhkaavasti ja sitä varten lähdenkin  Taurus-vuoristoon harjoittelemaan kunnon mäkiä. Otan valkoiset 48 numeron” Sidi Cycling Shipsit” ja lukkopolkimet laukkuun ja yritän hankkia paikan päältä jonkin sortin pyörän alle. Sama kai se on minkä pyörän sieltä Ottomaanien valtakunnasta vuokraa, kun vaan ketjut mahtuvat pyörimään Sidi-merkkisten veneiden välistä…

 

Venäjästä vielä sen verran, että on vaikea kuvitella minkään toiminnan realisoivan noin paljon positiivista energiaa toimintaamme kuin naapurin vierailu Luostolla. Kun vielä henkikin oli leppoisa puolin ja toisin, jäi viikonlopusta hyvä mieli suurelle joukolle. Ensi kevääksi tapahtuma olisi hyvä saada viikkoa myöhemmäksi, jolloin kylpyläkin olisi lasten saavutettavissa. Taurus-vuoristoleiri jäi viime tippaan, kun passit menivät Venäjän suurlähetystöön ja piti tilata rinnakkaispassit…

 

Vein perjantaina auton Rovaniemelle ja lakkiaisviikonloppuna pitäisi olla tarrojen osalta valmista. Saa nähdä millainen siitä tulee, kun lepsuna miehenä annoin yhteistyökumppanille vapaat kädet… Metsähallituksen edustaja hyväksyi Hessun ratasuunnitelman ja Ametisti –retkiajoon Luoston ympäri tuli myös lupa. Pyhä-XC-kisaa varten etsitään Soutajatunturin alueelta sopivat radat.

 

Keskiviikkona pitää yrittää ajaa nelonen urheilukentällä niin, että saa jonkun ajan neljän minuutin hätyyttämiseksi kaudella 2010.

 

Kisakansliassa, 30.5.2010

Markku Väyrynen

 

 

Aloitussivulle