Kaasu pohjassa etelässä

 

Nukuin aamuyöstä 2h45min, kun olin ajanut 34 polkupyörän ja 6 junnun kanssa Solvallasta Sodankylään. Aamulla vielä verryttelin mutkan velolla, kun kamoja jäi edellisen illan sateen jälkeen pukukoppiin. 1070km taisi tulla mittariin.

 

Turun ja Hyvinkään kisat menivät ihan hyvin, vaikka toki plakkia jäi taas hampaankoloon. Ensi talveksi vaihdetaan taas kuvioihin remontoitu Siilashalli perjantain uimisineen ja osallistutaan täydellä autokuormalla Rovaniemen Talvisarjajuoksuun. Lapin Veikkojen yu-harkat ovat myös ohjelmassa. Kun vielä spinning pyöräytetään käyntiin, on runko kasassa.

 

Solvallan leiri oli ryhmä huomioiden sopivan kova ja ohjelmaa riitti koko ajaksi. Täyteohjelmana oli uinti kaikkien aikojen lämpimimmässä Nuuksion pitkäjärvessä. Muutama hammasratastatuointi, asvaltti-ihottuma, irronnut kynsi , kymmenkunta ampiaisenpistoa sekä vääntynyt varvas olivat saldona. Myös huoltajat kaatuilivat maastolenkeillä kiitettävästi. Minullakin yritti kuiva kuusenoksa Giron kypärän reiästä sisään. Pää oli tällä kertaa onneksi vielä kovempi…

 

Suomessa pyöräilyjunioreita on liian vähän. Juteltuani Sibbo Vargarnan kollegan kanssa Turun velon katsomossa, totesi rouva, että etelän kisoissa on nuorten junnujen määrä pudonnut. Nyt onkin jokaisen kynnelle kykenevän yritettävä saada sakkia lisää mukaan toimintaan. Ensi vuonna on homma saatava toimimaan niin, että OPP:lla on enemmän sarjoja, joissa on joukkue kuin joissa ei joukkuetta ole! Minulla on koko ajan hyviä maantiepyöriä odottamassa kuskia ja hinnat alkavat 100 eurosta. Sillä hinnalla ei saa kilpalenkkareita saati -suksia.

 

Seuraava iso rysäys on Turun SM-kisat, jonne mennään hyvänkokoisella sakilla. Sitä ennen käydään Kuusamossa rata-ajoissa. Voi sitä hapotuksen määrää..

 

Lähdetään vielä kotipesästä ja nautitaan pyöräilykesästä!

 

5.8.2010

Markku Väyrynen

 

 

Aloitussivulle