On kiitoksen aika

 

Urheiluseuratoimintaankin pesiytynyt ”tulos tai ulos”-toimintatapa ei päässe vielä puremaan istuvaan seurajohtoon. Maratonkisojen kaksi mitalia olivat todennäköisesti viimeinen niitti. Toki seuratoiminnassa onneksi on muitakin tapoja kuin kvantitatiivinen, eli määrään perustuva… Onneksi.

 

Mitaleita ja menestystä kertyi Lappiin jälleen kiitettävästi ja omat kisatkin menivät hyvin. Kun loppulaskut saadaan maksettua,  jää tuloskin kaikkien (puhu Make vaan omasta puolestasi…) yllätykseksi  plussalle. Suuri kiitos ohjelmalehtisen lähes yksin tehneelle Kaleville sekä Sodankylän kunnalle.

 

Kun katsoo kulunutta kautta alkaen veret pysäyttäneestä Siikajoen leiristä vähäväkiseen kunnanmestaruuskisaan, on lähes puolen vuoden aikajaksolla ollut valtava rypäs tapahtumia, kireitä ketjuja ja lukematon määrä talkootunteja. Kiitos kaikille mukana olleille!

 

Ensi kaudeksi saamme pitkästä aikaa paitoja kisaretkiä varten. Niitä riittää jonkinlaisena versiona kaikille toimijoille. Tämän lisäksi muutama henkilö saa ajotakin. Niitä ei valitettavasti saatu kaikille sen ansainneelle, vaan piti tehdä raaka rajaus. Rajaus oli kutakuinkin +40v  yli 50 h töitä kesäkauden kisoissa…

 

Metsähallitus järjesti Pyhän luontokeskuksessa sidosryhmille tilaisuuden, jossa pohdittiin maastopyöräilyn kehittämistä Pyhä-Luoston alueella. Asia kirvoitti kielenkantoja kovasti, mutta draama puuttui. Asioista oltiin hyvin yksimielisiä ja kehittäminen aloitetaan vaiheittain. Tavoitteena on kymmenien kilometrien mittainen, nykyisiä uria hyödyntävä, hyvin merkitty reitistö, jossa olisi kauniit maisemat ja ajokelpoinen alusta. Reitin varrella tulisi olla huoltopalveluita sekä pyörälle että kuskille.

 

Ensi kesä tulee olemaan mielenkiintoinen. Toivottavasti kaikki arvokisat eivät ole etelässä.  Arvon mekin ansaitsemme!

 

22.9.2010

Markku Väyrynen

 

 

Aloitussivulle