Kaamos

 

Tänään alkoi Pohjois-Suomen Pyöräilyn alueella kaamos. Utsjoella ei aurinkoa enää näe ja raja siirtyy muutamia kilometrejä etelää kohti kääntyen joulun alla pohjoista kohti. Harjoitteluissa on myös menossa päänupin kestämisen mahdollistava hämärä jakso. Joulukuun aikana toki kiristetään ketjuja ja aloitetaan Sodankylässä ilmaiset rulla/kuntopyörätreenit aiempien aktiviteettien lisäksi.

 

ISM-kisojen kotikunta Pelkosenniemi ei ole pyöräilykartalla tuttu paikka. Heitän pallon paikkakunnalle, jotta saadaan ensi kesäksi ensimmäiset niemeläiset SM-tason kilpailujen osanottolistalle. Kerron myöhemmin, kuinka homma saa myötätuulta selän taakse. Onhan Rantsu toki Niemestä kotoisin, mutta varmaan kirjoilla Rovaniemellä koko aktiiviuran ajan.

 

Helsingissä Pepe Sirén järjestelee CCH:n nimissä pyöräilyleiriä. Saa nähdä, viilettääkö leirin yhteydessä pidettävissä takaa-ajokisoissa yhtään OPP:n kelta-vihreää asua? Kovin harva pohjoissuomalainen on startannut numerolappu selässä ratakilpailuissa sisätiloissa. Sodankyläläisistä ei kukaan koskaan, ellei Fillarimestari –kisoja Turun Caribiassa oteta lukuun.

 

Kotirintamalla heinäkuussa käytävään sisällissotaan on aloitettu asevarustelu. Mallia on otettu Team Garmin Transition:sta. Eilen tuli TVC:n suunnasta tekstari, että runko on pistetty tulemaan. Huhun mukaan Matkahuolto vaati laatikon avattavaksi, ettei vastaanottajaa jymäytetä tyhjän laatikon lähettämisellä.

 

Nyt onkin 58cm:n rungolla varustettu kanariankeltainen Duratec myynnissä. Ilman kiekkoja ja polkimia saisi pyörän edullisesti. Jos kuski on P-SP:n jäsenseuran +180cm ajaja, lähtee joululahjapaketti 400 eurolla. Siihenhän saa käytetyt normikiekot alle satasella ja polkimia on omanlaisiaan itse kullakin…

 

Tuleva syyskokous päättää talven ajan toimista ISM-kisojen osalta. Pyhän leiristä katsotaan myös majoitustilannetta. Itse olin P-SP:n kokouksessa sopimassa, että OPP järjestää Pyhällä leirin ja P-SP tukee leirin järjestämistä. Tervetuloa kaikki rakentamaan hyvää kautta 2011!

 

27.11.2010

Markku Väyrynen

 

 

Aloitussivulle