Helsinki Tour

 

Kävimme perheretkellä Helsingissä. Hiihtolomaviikon loppupuoli meni kumipyörien päällä. Ajo yhdelle miehelle rännän ja loskan sekä jatkuvan valojen vaihtamisen pitkien ja lyhyiden välillä oli niin kova koettelemus, että yöpyminen mennen tullen Jyväskylässä oli paikallaan.

 

Kovasti lehdissä ja netissä mainostettu Fillari-Messut on poljettu Helsingin Messukeskuksessa maaliinsa. Organisaation ahne käsi vaati järjettömiä sisäänpääsymaksuja pienten katteiden alalta. Suuri osa tutuista alan toimijoista oli jättänyt tulematta. Varjomessut ovat suunnitteilla ja se tuntuukin järkevältä vaihtoehdolta yksinvaltiaan hinnoittelupolitiikan puristuksessa. Kyllä pyöräilyväki ja muukin omin jaloin liikkuva osaa muuallekin messuilemaan. Perheen osanottomaksu oli suolainen ja neljän takin narikkamaksukin 2 euroa – per takki!

 

Messuilla oli hyvin esillä BMX-pyörät ja hiilikuituisia unelmia niin tempoon, maantielle, maastoon kuin cyclo-crossiinkin. Sähköavusteisia pyöriä 80km/n apuvoimalla oli myös esillä. Uutena isona toimijana oli mm. saksalainen pyöräilypaja Rose, josta voi tilata mittatilauspyörän netistä kuin sämpylän Subway:sta eri täytteillä.

 

Liikuntamyllyn ratakisat oli lämminhetkinen tapahtuma, jossa ei liikaa puristeltu. Minulle 512 välitys oli liian hätäinen. Ajoin vain suorilla ja kaarteissa pidin sisäkammen ylhäällä. Juniorit olivat OPP:lla kaikki palkintopallilla, joten homma ei ole karannut käsistä. Pääsipä OPP nuorisoviestissäkin pronssille, joten eihän tässä vielä tiedä, kuinka hyvä kaudesta tulee.

 

Sisähallikausikin avataan ja lopetetaan Urheiluopistolla 3.4., joten kaikki paikalle vetämään hikilenkki isolla porukalla! Ja nyt viimeistään kaikki suksien päälle. Tästä eivät hiihtokelit tältä talvelta parane!

 

13.3.2011

Markku Väyrynen

 

Aloitussivulle