Myötätuuleen!

 

 

Kanslistilla alkoi leppoisa kesäloma ISM-kisojen jälkeen. Toki leipätyöt loppuivat kuukausi sitten, mutta takaraivossa on tavalla tai toisella ollut tietoisuus isosta kisatapahtumasta. Toki asian pureskelua on helpottanut se, että alue on esikisoista ja aikaisemmista tapahtumista tuttu, liikenne etelän egoisteihin verrattuna vähäinen ja ihmiset kiireettömiä. Suuri turva on ollut sitoutuneiden henkilöiden riittävä määrä asioiden hoidossa. Parina yönä heräsin kolmen korvilla stressiin, kun viranomaisten lupiin ei meinannut leimoja löytyä. Vika oli meidän, kun henkilöiden henkilötunnuksia ym. puuttui. Kolmen kunnan alueelta porukat raavittiin kuitenkin kasaan ja hyvin meni!

 

Kilpailut sujuivat hienosti, tunnelmaa ja säätä on kehuttu ja moottoripyöräpoliisi saisi varmaan ajella koko kilpailukauden ajan etelän kisoissa. Ajajien kesämökeillä täydellä ylöspidolla loikoillen. Sen verran on poliisin toiminta saanut yhdessä päivässä sympatiaa liikenteen ohjauksesta!

 

Moni ihminen ystävällisesti uhrasi viikonloppunsa kilpailujen talkoohenkilönä. Suuri kiitos siitä! Erityisesti minua lämmitti sellaisten henkilöiden näkeminen, jotka olivat toistakymmentä vuotta sitten mukana ja pääsivät toteamaan: ”No onhan tätä toimintaa sentään vielä jäljellä…”

 

Kemijärvi on tullut ryminällä mukaan toimintaan. Uusia sitoutuneita ihmisiä on tullut ja toiminta on ammattimaista ja sitoutunutta. Loistavaa! Saamme raivata johtokuntaan tuolin Kempan edustajalle tulevissa kokouksissa. Kultainen kampi –nuorisoleirille on tulossa taas tuntuva edustus seuraltamme. Olen huomannut, että lapset/nuoret löytävät hyvin kavereita seurarajojen ulkopuolelta leireillä. Se on tulevaisuutta varten hieno asia. Elämässä on muutakin kuin räkä poskella, hakaneulat kyljessä polkeminen mahdollisimman lujaa. Tämä vuosi muistetaan maisterin muisteluissa paitsi mitaleista, myös vuotena, jolloin Kemijärvi tuli vahvistamaan sakkiamme. Aistittavissa on siis parempi ajoilma kuin pelkkä positiivinen vire. Nyt on kova myötätuuli. Matille suuri kiitos koillistuulesta!

 

Seuraavaksi edessä ovat joko MTB XCO:n SM-kisat tai Barentsin mestaruuskisat. Itse suuntaan Jäämeren rannalle, vaikka luvassa on +5C ja raivoisaa pohjoistuulta. Harvoin kohdallani käy niin, että minulla ei olekaan pisin matka jonkun muun järjestämiin kisoihin.

 

Loppukauden tavoitteenkin voi sanoa, että puristusta löytyy… Yritän rikkoa kaiman nimissä olevan kilometrin PSE:n Helsingin velolla M45-sarjassa. Se ei ole nivelystävällinen yritys, vaikka pyöräilyä sellaisena mainostetaan. Jos kilsan ajaa alle 1.20, ovat akillesjänteet tiukoilla. Saisi vielä Pekun kuiskaamaan korvaan lähtöpaikalle: ”Sole poka mikhän aijaa ennätys…” (suomeksi: Ei se ole poika homma eikä mikään jne…)

 

Kesän jatkoa kisakansliasta!

 

13.7.2011

Markku Väyrynen

Aloitussivulle