Kausi 2011 – TV-ohjelmapakettina

 

Kaunarit: OPP:n asuissa nähtiin monta kaunista ja muutama rohkeakin ajaja. Uhkarohkeat ”Paukusta irti” –metodit onnistuivat toisinaan hienosti. Vaatii rohkeutta tehdä oma ratkaisu sen sijaan, että tyytyy istumaan muiden mukana takajoukoissa. Toki aina irtiotot eivät taanneet voittoa. Draamaa riitti!

Salkkarit: Salkkarit ja OPP:n toiminta jatkuvat kuukaudesta toiseen. Satoi tai paistoi. Seuramme toiminnan juonenkäänteet ovat toki enemmän stabiileja ja arvattavissa olevia kuin puberteetti-ikäisen TV-sarjan.

SISU: Odotin netti auki koko syksyn yhteydenottoa SISU-ohjelmasta. Mielenkiintoiseen urheiluohjelmaan ei OPP:ta kelpuutettu. Seulan (Vuoden urheiluseura) läpäisseet seurat ovat olleet jättimäisiä yleisseuroja. Kai tähänkin kilpaan pitäisi laittaa oma sarja erikoisseuroille.

Ennätystehdas: Toivottavasti Eppu Salminen jatkaa juontajana ja sisarohjelma Keksintötehdas haudataan. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, tulee tuttuja pyörittäjiä ruutuun myös ensi keväänä.

Maajussille morsian: Tähän aikaan vuodesta on nuorten hyvä keskittyä hankkimaan netin kautta uusia jäseniä seuraan. Ehtisi vielä viettää kuherruskuukauden lajin parissa ennen lumien sulamista ja kauden 2012 alkamista.

Suurin pudottaja: Kaiken karppauksen ja muun ääriaineiston keskellä on hyvä muistaa, että helpompi on keventää pyörää ostamalla siihen hiilikuituisia osia kuin tutkia pienellä präntillä olevia hiilihydraattimääriä. Joulupukille vaan lista hipo-osista ja tyhjänpäiväisten hyllyntäytteiden osto seis...

Hämis pudotti maaradalla PSE:stä 2 km:lla ja toki muillakin matkoilla niin monta sekuntia pois, että ei olisi toukokuussa uskonut, miltä tilastot syksyllä näyttävät.

Kuningaskuluttaja: Loppuvuosi on ostajan paratiisi. Viime kesän voittajapyörien hajakoot myydään nyt. Pyörässä ei ole koskaan raha hukassa.

Kymmenen uutiset/talous: Kreikan ja muun Välimereen rajoittuvan Euroopan talous on sen verran kuralla, että ylimääräiset varat kannattaa sijoittaa arvometalleihin. Koska kultaisia pyöriä ei hyllyistä löydy, kelpaa paremman puutteessa alumiinikin hyvin. Minäkin ostin viime viikolla Trekin. Siellä se on ajamattomana pahvilaatikossa liiterissä. Appiukkokin osti 16 vuotta sitten postimyyntikuvastosta tuhannella markalla rautarunkoisen Insera-maastopyörän. Ainakin viime viikolla joustokeulainen pyörä roikkui arvoa nostamassa varaston naulassa. Ajamattomana. Joku helsinkiläinen maksaisi siitä heti 400-600. Euroa!

Poliisi-TV: Virkavallan kanssa kausi sujui upeasti. Pyhän kisojen moottoripyöräpoliisi ajoi niin hienosti liikennettä ohjaten, että moni lupasi maksaa siitä hyvästä seuraavat ylinopeussakot hymyissä suin. Kukaan seuramme jäsen ei ole löytynyt valvontakameraankaan tyyliin: ”Maastopyörällä liikkunut kelta-vihreähousuinen liikennerikkomukseen syyllistynyt pakeni polkua pitkin kohti Ounasvaaran Tottorakkaa.”

Miljonääriäidit: OPP:ssa olisi ainakin Turkin liiroissa monta miljonääriäitiä, elleivät lapset ja iskät koko ajan olisi huolissaan kansainvälisestä taloudesta ja tilaavansa lisää metallia ja hiilikuitua.

Miljoona taputusta niille rouville, jotka lyhyellä varoitusajalla hankkivat lisenssit (miestensä rahoilla) ja ottivat mitalit kotikisoissa. Asenne on kohdallaan!

Jopet-Show: Lappilaislähtöinen Jope on selvinnyt huumorilla oman alansa huipulla vuosikymmeniä. Jopen malli pilke silmäkulmassa kantaa pitkälle. Liian totiseksi ei hommaa kannata päästää.

Tulosruutu: Tulospalvelu Mäkinen/Mikkonen on ollut ajatustakin nopeampi. Minkään muun lajin pikkukisoja ei ole esim. Ylen Teksti-TV:ssä informoitu niin laajasti kuin meidän ajot! Eläköön info!

Avara luonto: Intersport maastopyöräkoulu on avartanut luontokäsitystä kiitettävästi. Kiitos koko teamille ketään erikseen mainitsematta. Kaatuilutkin vähenivät edellisvuodesta.

Alueuutiset: Koilliskonttorin vireälle väelle terveisiä! On ollut ilo tutustua Teihin. Hyvä Kemppa! Sanokaa Vänälle, että pistää kässäriin jonkun sähäkän pyöräilykohtauksen. Maanomistaja haulikon kanssa mesuamaan ja lopputekstikuviin lähikuva katkenneesta männyntaimesta.

Diili: Hei OPP:n jäsenet: Tämän syksyn tehtävänä on hankkia PSP:lle/OPP:lle sponsori. Näkyvyys on taattu eri puolilla Pohjois-Suomea hintaan 500 e/vuosi! Aika alkaa nyt!

Kuningaskuluttaja: Maisteri kulutti kaudella eniten renkaita. 8000 km on jo täynnä ja urat tiessä syvenevät ja renkaissa madaltuvat. On se sissi!

Start: Autojen pyöräilyyn liittyvässä kestotestissä niukasti eniten kilometrejä keräsi kevytkuorma-autosarjassa Pyssykylään rekisteröity Fiat Ducato.

Biisikärpänen: Väyrynen lauloi kisapaikoille matkatessa eniten omia kehuvia ja kilpakumppaneita solvaavia lauluja. Nuotista ei ollut tietoakaan mutta uho oli kova. Onneksi kukaan ei näitä solvauksen merkit täyttäviä riimejä ole nauhoittanut.

Tartu mikkiin: Samettiääninen Torvinen tarttui mikkiin eräänkin kerran olipa sitten 30 tai 300 ajajaa. Ensi kaudeksi Oukun Mertsille on sopimus allekirjoitusta vailla.

Virittäjät: Hessu ja Hannu. Pyörä ostetaan runkona tai jos kokonaisena, puretaan osiin ja vaihdetaan kaikki kevyempään (kalliimpaan).

Kenraali Pancho Pohjoiskalotilla: OPP:n reissu Jäämeren rannalle Barentsin mestaruuskisoihin Tana Bruhun. Paikallinen kulkukenraali haukkui seuran puheenjohtajan nurin 44 km:n vauhdista!

Pelkokerroin: Väyrynen kaatuu pikku puudelin takia Norjassa.

Kokkisota: Rollon työttömät tekivät huippusafkat Pyhän maastoleirille.

A-plus: Kiitos kaikille pyöräilijöille, talkoolaisille ja tukijoille! Tämän korkeampaa luottoluokitusta en TV-ohjelmista ulkomuistista keksi.

 

Ohjelmapaketin kaudesta 2011 ketään tahallisesti loukkaamatta arvioi

 

29.10. 2011

Markku Väyrynen