Aallon harjalta

 

On ollut taas sellainen lumettoman ajan jakso, että saranat ovat kiitettävästi kotiovessa säästyneet. Kertoessani töissä syyskuisen viikonlopun Syötteen leiristä, ihmettelivät kollegat akkujen riittävyyttä. Osa jo epäili mielenterveyttäkin. Onneksi asia ei haittaa työntekoa, vaan ehkä jopa helpottaa. Jollakin lukeekin kupissa ”Tällä työpaikalla ei tarvitse olla hullu, mutta se helpottaa”. Kiitos kannustaville työkavereille. Oikeasti.

 

Kausi on tarjonnut verta (mm. Kouvola), hikeä (mm. Helsinki) ja kyyneleitä (mm. Vantaa) ja itsekin olen elänyt tunteella tilanteissa. Porukkamme on hyvän hengen ilmapiirissä kamppaillut, tunnelmoinut ja leireillyt koko pitkän kauden. Erityisesti ilahduttaa uusien ihmisten mukaan tuleminen joukkoomme. Kauden hauskin tilanne minusta oli Porin Tarmon M50-sarjassa ajanut Jyrki Lepistö. Hän ajoi Helsingin velolla kilometrin. Sain porukan katsomossa taputtamaan ja huutamaan sellaista mökää, että kuuluttajakin totesi kannustuksen olleen kovaäänisintä koko vuosituhannella Käpylän alueella. Siellä sentään potkitaan vuosittain Helsinki-cuppiakin… Oli Lepistö kuullut huudot, vaikka vauhti oli tapissa ja tempopotta puristi ohimoita ääntä vaimentaen.

 

Pohjois-Suomen Pyöräilyn syysleirillä oli mukana Syötteen maastoissa uusia kasvoja etenkin Oulun suunnalta. Hienoa, että sitoutuneita perheitä on tulossa perheeseen mukaan. Leiri onnistui hyvin ja Syötteellä oli kymmenien kilometrien mäntykangaspolkureittejä, joissa oli merkkinä metalliset sinivalkoiset maastopyöräilijän kuvat! Näille poluille ei siis ole muita käyttäjiä suunniteltukaan. Mahtava oli päästellä, vaikka vettä satoikin.

 

Leirillä valittiin uusi puheenjohtaja Pekka Hartikan tilalle. Uusi kasvo on Cyclos Kuusamon harrastepyöräilyspesialisti Taneli Kaakinen. Siinä on sisukas, harkitsevasti puhuva ja yhteistyökykyinen mies. Timo Karvonen luovutti rahastonhoitajan tehtävät Cyclos Kuusamon pj:lle Petri Pesoselle. Petri onkin suurelle yleisölle tutumpi kaveri. Hänhän tekee paljon töitä ja hoitaa lupaamansa viimeisen päälle. Onnea ja kiitos uudet toimijat. Suuri kiitos myös kakkosketjuun siirtyville Pekka Hartikalle ja Timo Karvoselle sen kaikkien pohjoissuomalaisten perheiden puolesta! Hieno kausi kerta kaikkiaan.

 

Vuoden pohjoissuomalainen pyöräilijä on v. 2012 Ari Kurvinen. Kyllä enduroa seuranneet ylistivät Arin temppua voittaa kivikova ja kovassa nosteessa oleva enduro-cupin SM! Vuoden pohjoissuomalainen tyttöpyöräilijä on Lumimaaria Ojala ja vuoden pohjoissuomalainen poikapyöräilijä on Simeon Manninen. Onneksi olkoon!

 

Kulmala ja allekirjoittanut anovat Nuori Suomesta avustusta talviajan junnuleirille, jossa tehdään lajiharjoitteita ja annetaan tietoa pyöräilyyn. Se suunnataan niille, jotka todella tähtäävät eteenpäin pyöräilyssä, eivätkä vaan puuhastele lajin parissa.

 

Barentsin Mestaruuskisat 2013 ajetaan Suomen rajan lähellä ja uunituoreita Suomi-ajopaitoja painetaan sormet sinisenä Lievenin tekstiilitehtaassa. Kalottiurheilu tulee reissua tuhansilla euroilla ja kiintiö on vain 25 ajajaa. OPP:lle sain 15 paikkaa, joten nyt äkkiä nimiä minulle, että pääsee unohtumattomalle ”Näin naapurissa” –ekskursiolle. Edellinen kisareissu on yhä oman Top10 –listan kärjessä!

Kausi päättyy vielä omiin OPP:n mestaruuskisoihin ja alkaa lokakuussa cyclo-crossin SM-kisoilla.

 

Hyvää syksyn jatkoa!

 

17.9.2012

Markku Väyrynen