Vielä on kesää jäljellä!

 

Elokuu on kallistumassa lopuilleen, mutta kesäisen lämpimät tuulet sen kuin jatkavat hellimistään. Ötököitäkään ei enää ole liikkuville ihmisille kiusaksi asti. Kyllä kelpaa naattia… Metsässäkin pääsee ajamaan paikkoihin, joihin normaalikesänä ei uskaltaisi lähteä kahlaamaan. Ei muuta kuin hanaa vaan! Muutama raavas hirvasporo on kyllä katsellut niin uhkaavasti kuin vain niillä isoilla mollukoilla voi. Kunpa ei tarvitsisi sellaisen kanssa alkaa metsässä painimaan…

 

Mennyt kilpailukausi on ollut pitkä, totaalinen ja menestyksekäs. Joku esitti Rovaniemellä pidetyssä seminaarissa, että on puppua puhua mistään menestymisen kulttuurista. En lukeudu kulttuuri-ihmiseksi, mutta eikö tämä OPP:n menestys ole kuitenkin ainakin lappilaista kulttuuria parhaimmillaan…

 

Pidimme ensimmäisen maastopyöräkoulun alkukesästä myös Sodankylässä. Kokemus oli tosi hieno ja oppilaat palkitsevia. Tätä pitää jatkaa. Huomaan kuitenkin, kuin ehkä Koillismaallakin on huomattu, että nappulakoulun ja sitoutuneen kisakuskin (lue + vanhempien) välillä on iso kuilu. Tätä kuilua pitää yrittää ensi kaudelle yrittää tukkia. Olin kuitenkin täysin kädetön, kun alkukesän etsikkoaikana piti keskittyä tähän kilpailutoimintaan kaikin voimin. Niin että montako uutta tuli mukaan toimintaan. Ei yhtään. En olisi loppukesänä kyllä harjoituksia joutanut pitääkään.

Talveksi olen lanseerannut uusittuun Polar Gymin spinning.saliin ”1000 Kcal” -pläjäyksen. Torstaisin vedetään tonni täyteen tai rahat takaisin. Jos joku himmailee, niin voin tulla tunnin parin päästä tarkistamaan, että läski on palanut tuhannen kalorin edestä. Tämä tonni siis pitää kulua minulta ja saa kulua asiakkailta. Tervetuloa!

 

Olen hurahtanut Pyhän ja Luoston välisen turistireitin etsimiseen/kartoittamiseen niin, että olimme viime lauantainakin metsiä pitkin Iiron kanssa ajaneet Luostolta Pyhälle. Siinä Naavan pihalla joimme ainoat eväämme, vedet, ja lähdimme tietä pitkin vastatuuleen n. 25km:n matkaa tietä pitkin kotiin. Vauhti hiipui ja 8 km:n jälkeen pariskunta ohitti meidät! Toisella oli vielä OPP:n paita! Olin niin sippi perillä, että söin säälittä pojan avustuksella jääkaapin ja kuiva-ainekaapin tyhjäksi. Reitti olisi nyt paperilla valmiina ja on maantietä myötäilevä sekä vaihteleva. Toivottavasti reitti toteutetaan.

 

Viikonloppu sunnuntain ajoväsymyksen jälkeen sai lastensuojelun tarpeen selvitykseltä haiskahtavia piirteitä, kun lähdin nuorison kanssa kotimatkalle. Poikkesin Ducatolla Kuusistolla koiranpentua katsomassa. Lähdimme ajelemaan kotiin, kun puhelin soi. Olin kuopuksen unohtanut kyläpaikkaan yläkertaan leikkimään. Muistelin jutun myös oppilaille, jotka paheksuivat pojalle auton ikkunasta lausumaani kommenttia: ”Et sä dorka hiffaa et sun kandee lähtee samas kyydis.”

 

Ennen syyslomalla käynnistyvää ensi kautta ehtii vielä leireillä Ounasvaaralla. Toivotaan, että syksy jo sinne ehtisi, mutta kuivana.

 

Leireilemisiin!

 

27.8.2013 Markku Väyrynen