Kaasu pohjaan! 

 

Se on Eero sitten se Nivalan tempo semmonen, että pittää polokia heti alusta
asti täysiä eikä auta alakaa kattelemaan, vaikka pellolta katellaan
hittaasti ja huuvellaan, että Ammuu!
(Kuva: Markku Väyrynen)

Pitkä ja kolea kevät on viimeinkin lopuillaan! Varma kevään merkki on Sportian pyöräilykoulut, jotka Rovaniemellä ja Sodankylässä liikuttavat isoa katrasta. Yritetään selvitä projekteista ilman isompia mustelmia…

 

Muutama kaveri on vaihtanut seuraa ja jopa pistänyt kamat myyntiin, joten pyöräkouluista on hyvä saada riveihin täydennystä. Myös Kesäkonttisiin on hyvä kaikkien värejämme tunnustaneiden tulla mukaan. Siinä on hieno näyteikkuna lapsiperheiden suuntaan. Tämä harrastushan on hankalaa ilman aikuisen sitoutumista mukaan.

 

Kesän ehdoton rynnistys tulee OPP:n sakille olemaan SM-maastopyöräilyt Oukulla. Nyt on hyvä kaikilla jäsenillä alkaa kysellä kavereita ja hieman sivussa olevia ex-aktiiveja. Varmaan moni tulee verestelemään muistoja Ounasvaaralle. Sääkin on kuulemma poutainen ja suhteellisen tuuleton.

 

Kauden alku on ollut, kuten monesti aiemminkin, nihkeä. On ollut niin pitkään kylmää, ettei ole missään vaiheessa pyörälenkkiä tullut edes lämmin. Kävin viime perjantaina (kun lauantaiksi luvattiin räntää) ajamassa eka kertaa tempopyörällä. Oli aika hurja kokemus. Vaatteita oli kuin pilkkimiehellä ja talven aikana hankittu rasvapallo hyllyi puolelta toiselle. Onneksi tässä ehtii vielä tiivistyä ennen paikallisia rantakelejä…

 

Tulevalla viikolla alkaa Tanskassa maantien etappikilpailu Youth Tour. Sinne SPU on perinteisesti lähettänyt nuoria maajoukkueajajia. Menestys ei ole ollut kaksinen. Vastassa on läpi vuoden hyvissä oloissa ajavia ajajia. Napapiirin pohjoispuolelta ei aiemmin ole ajajia ollut. Timo ”Garmin” Karvonen tekee ison uhrauksen ja lähtee toiseksi huoltajaksi pohjoissuomalaisten Kelonevan, Huikurin ja Väyrysen ym. Suomen matkaan. Onnea ja tulkaa terveinä takaisin!

 

Oikein hyvää pyöräilykesää kaikille toivottaa kesäauringon lämmittämänä blogejaan tihentävä

 

 

Markku Väyrynen

11.5.2014