Kisailun iloa Pohjois-Suomessa!

 

Eero ja Aaro joukkueajossa. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

 

Minun ei tarvitse olla järjestämässä yhtään kilpailua moneen päivään. No kai puheenjohtajallekin sallitaan tovin harjoittelutauko… Kevään loppu ja alkukesä on ollut hektistä sätkyilyä sinne tänne. Ylimääräisenä rastina oli Varanger Sportsklubbenin emännöimät kuivan kelin etapit Jäämeren rannalla. Siellä on tehty OPP:t eli koko vuonon varren kylät edustavat samaa seuraa! Yllättävän paljon oli Vesisaaressa ja lähikylissä taloja. Tosin onhan niitä Lapissakin, mutta ne ovat puiden ja rääseiköiden peitossa. Kovasti toivoivat lisää lappilaisia kesäkuun alkuun samaiseen kilpailuun. Suosittelen!

 

En muista liki parinkymmenen vuoden ajalta aikaa, jolloin PSP:n jäsenseurojen keskeinen henki olisi ollut näin välitöntä ja vilpitöntä. Kehitys on mennyt pitkään hyvään suuntaan ja tästä on rapsakkaa jatkaa eteenpäin. Kisalisenssien omaavien kuskien hankkiminen oman DNA:n ulkopuolelta näyttää olevan haasteellista paidan väristä huolimatta. Joukkuepelit vievät porukkaa. Ai niin. Nyt vielä on nämä kaikki tuutit ja toosat täyttävät Jalkapallon MM-kisat. Jokohan Sodiksessakin pelataan palloa kolmessa vuorossa? Valoa ainakin riittää. No en minä oikeasti harmittele asiaa. Päinvastoin. Antaa lasten ja nuorten harrastaa maailman vaikeinta peliä! Onneksi pääsee pitämään torstaille siirrettyä maastopyöräkoulua.

 

Rovaniemellä on kovasti tehty valmisteluja tulevaa maastopyöräilyn SM-viikonloppua varten. Itse en ole tohinoihin vielä päässyt, mutta takaraivossa asia kuitenkin sentään ajoittain on käynyt. Kiitos jo tähän asti tekemästänne työstä! OPP ottaa kauden loppupuoliskolle käyttöön maan ”siisteimmän” ajoasun. Asun siisteys johtuu paitsi Olli Lehtorannan herkkäkätisestä designista, myös siitä, että seura saa ne päälleen viimeisimpänä kauden kisoihin. Tähän anoppini tokaisisi: ”Sephän säästyy” ja appiukko: ”Mullon vereksemmät kotona”. Hän kun muisteli 80-luvulla juhlia, joissa jonkun pukua oli kehunut komiaksi. Oli vaatimattomasti pukumies tokaissut, että vereksempi juhla-asu jäi vielä garderooppiin…

 

Kymmenen tuntia sitten jaettiin Ratapyöräilyn PSM –kilpailut harvinaisen hapekkaissa ja tuulettomissa oloissa. Tunnelma oli rento paitsi ajovuorossa olleilla, joilla kireyttä oli havaittavissa ainakin ketjuissa. Se kuitenkin on välttämätöntä kovien aikojen ajamiseksi. Kiitos kaikille keskellä viikkoa paikan päälle ehtineille! Haluan myös eri PSP:n jäsenseurojen puolesta lausua julkisen kiitoksen Kalevi Mikkoselle ainutlaatuisesta työstä ratapyöräilytilastojen ylläpitämisessä vuosikymmenten ajan. Kyllä on tarkat, luetut ja nopeasti päivittyvät sivut!

 

Seuraava rähinä onkin viikonloppuna Kuusamossa, jonne on Ruka GP:hen haalittu komea lista kansainvälistä porukkaa. Hyvä Cyclos!

 

Terveyttä ja tiukkaa ketjua toivottaa

 

12.6.2014

Markku Väyrynen