Puolimatkassa


Viisikymmentä vuotta tuli tänään täyteen. On aika painaa tempopyörän jarrua, kiertää oranssi keila, ja lähteä maalia kohti. Eiköhän se satanen vielä ajeta maaliin!. En halunnut ylimääräistä sählinkiä synttäreille. Kiitos siitä. Työkaverit tosin hämmensivät: Suunnittelin auton vaihtoa Kokkolaan. Lähtöhetkellä näin Maijan kytiksellä Jeesiöjoen sillankorvalla ja kohta auto liimautui Ducaton perään. Työkaverit olivat tukehtua nauruun, kun he Seo-huoltamolla olivat haaskalla. " Ensin meni Fiat, poliisit perässä. Sitten syttyy Maijan valot, sitten Fiatin jarruvalot." Poliisit pysäyttivät P-paikalle ja puhalluttivat. Ajokortti ja paperit kysyttiin. Tietokannassa ei ollut tarvittavia tietoja ja oli vaara, että Kokkolan reissu jää tekemättä. Piinallisen kuulustelutuokion piti huipentua siihen, että poliisi osoittaa paikalle varta vasten tuotua valkoista pyörää sanoen, että kyllä sinun pitää tuolla sotkea tästä eteenpäin. Huipennuksena selvisi, että pyörä oli tuntia aiemmin jätetty läheisen kierrätysmolokin viereen ja varastettu! Kypärineen kaikkineen... Ilta jatkui Irene kanssa kohti Oulua poliisien lämpimien kättelyiden ja hymyjen jälkeen. Poliisit lähtivät opettajien kanssa rikosilmoituksen tekoon...

Fiat vietiin vetreässä kunnossa Kokkolaan ja tilalle otettiin pienempi auto. Nyt kuskien määrä on lukuisampi kun B-kortti riittää. Toki 8 henkilöä mahtuu edelleen kyytiin. Tarrojen hinnanalennukseksi myyjä arvioi 1500 euroa. No onpahan saatu mainostaa.

Fatbiket ovat tulossa ryminällä Suomeen. Miekin hommasin (ja rymistelin, tottakai) Fillari- lehdestä tutun norjalaisten suunnitteleman Taiwanin Whiten. Pyörä on upean kevyt ja hauska ajettava vielä sellaisella alustalla, johon tieltä aura on heittänyt jääkiekon kokoisia jääpalasia. Pyörä menee kuin tyhjää vaan. Pitkän pakkasjakson jälkeen mittari näytti -12C. Siispä White liikkeelle! Puolentoista tunnin nautinnon jälkeen en malttanut kääntyä kotiin, vaan menin urheilukentälle. Yhdystiellä traktorinjäljen alla oli jäätä. Lumi irtosi ja kaaduin hiljaisessa vauhdissa. Vaihtajan korvike murtui kuin suklaa pakkasessa. Sidin kenkä villasukalla päällystettynä osui rungon yläpuolella viistoputkeen. Seurauksena oli rungon särkyminen! Runko painuu kasaan peukalolla painaessa. Kai joku amerikkalaisten varoitus, "Tällä talvipyörällä ei saa ajaa pakkasella" tai "Max 75kg", olisi paikallaan.

Norjalaiset toivoivat Luoston korttelia muutettavaksi maantieajoksi. Toteutetaan toive ja mietitään, millaisella kierroksella max 100 km saadaan yleisöystävällisesti täyteen.

Tavataan Oukulla rataharkoissa!

Oulussa 25.01.2015
Markku Väyrynen
Arrivederci bella Ducato!