Kisaraporttia Varangerista!

Yhteislähdöt saatiin ajaa mukavassa 14 asteen lämmössä kuivassa Jäämeren tuulessa. Tuuli on suomalaiseen verrattuna tasainen. Minkäänlaisia puuskia ei havaitse. Juniorit ajoivat hyvin ja Pikku-Eerokin kävi 17km lenkin. Lintuparvi oli hyökännyt Hitchcock-tyylisesti avuttoman poikalapsen kimppuun ja kaataneet tämän osumalla takarenkaaseen. Kissakin oli matkalla säikäyttänyt. Iinan sairastelut eivät kestäneet pitkän reitin ylämäkeä ja tuloksena astmakohtaus ja ambulanssilla sairaalaan.

 

Antti ajoi 76 km:n matkan terävästi. 6-10 km:n välillä hän lähti yksin myötätuuleen tavoittamaan 4 hlön karkuporukkaa ja kulutti voimia keskarin huidellessa 50 km/h tienoilla. Lopun krampit pilasivat huippusijoitukset. Joonas ja Juhani Salmi ajoivat erittäin hienosti 76 km matkan ja taistelivat itsensä useaan kertaan kisaan mukaan kuilun partaalta. Kilpailun vaarallisin tilanne koettiin pikkutien mäkiosuudella. Siinä kilpailun karkuporukka laski kovavauhtista tietä n 62-64 km:n nopeudella. Etuauto oli tietenkin mennyt jo alta pois. Yhtäkkiä alamäen suuntaan parkkeerattu Toyota Hilux ja peräkärry laittaa vilkun ja kääntää suoraan koko komeuden porukan eteen! Kukaan liikenteenohjaajista ei ehtinyt tehdä mitään. Auto ei edes jatkanut matkaa alas vaan ylitti ajoradan kääntyen suunnassaan vasemmalla olleeseen liittymään. Porukka jarrutti hurjasti ja osalla pyörä kävi poikittain. Jarrupalat haisivat. Onneksi ajavat osasivat hommansa!


Kokonaisuutena reissu oli hieno kokemus ja uusille pojille "Lasten ristiretkestä" täysi kymppi.

 

15.6.2015

Markku Väyrynen

 


Varangerin vuono näki monta suomalaispyöräilijää. Kuvassa kotimatkalle lähdössä pääosa.

 

Koskin simpukkaa ja sen pintaa karheaa. Näillä main nähtiin vilaus 4-metrisistä pikkuvalaista, pyöriäisistä. Kuvaa ei ehditty ottaa kun silminnäkijä säikähti niin, että alkuun ei saatu selvää, että mitä ja missä.

 

Hei jätkät täällä on iso!

 

Mathias Niiniaho