”Make! Onko huomenna harkat?”

 

Jälleen on pyöräilyvuosi syysvuosikokousta ja päättäjäisiä vailla finaalissa. Paljon on hikeä ja ketjuöljyä mennyt kaudella 2015. Vaikka kausi ei niin helteinen ilmojen puolesta ollutkaan… Kauden maantiepyöräilyn suurin oma ponnistus Vaalajärvellä meni säiden puolesta niin mönkään että ukonilmakin olisi ollut lämmin ja virkistävä kokemus +2C:n jälkeen.

 

Kolme kovaa naista on jättämässä seuramme aktiivitoiminnan tämän kauden kuluessa. Taloudenhoitajamme Merja on omassa lajissaan esimerkillinen ennätystehtailija ja hänen avustuksellaan olemme saaneet taloutemme AAA-tasolle. Monta vuotta siinä meni laskuja maksaessa ja taloutta ylläpitäessä. Toinen ennätystehtailija on Iina, joka on pohjoissuomalaisessa pyöräilyssä vertaistaan hakeva ISM/SM-mitalisti. Kolmas ennätystehtaan vuorineuvos on Neea, joka N18-sarjan maantieajon mestarina pistää hakaneulat jemmaan. Tämä on minulle valtava isku sodankyläläisenä, OPP:laisena, PSP:laisena ja SPU:laisena. Kaikki Sodankylästä… Nöyrä kiitos tehotytöt!

 

Kausi oli ratakisoja lukuun ottamatta (OPP=vähiten mitaleja/ hlö, kun mukaan otetaan väh. 10 kilpailijan voimin kisoihin osallistuneet joukkueet) jälleen menestyksekäs. Rataharkatkin menivät eri puolella Pohjois-Suomea vähiin jatkuvien sateiden vuoksi. Kuntotapahtuma Rollo-MTB oli tosi miellyttävä kokemus! Rata oli monipuolinen ja sopivan tekninen. Kun opiskelijaryhmä ottaa asian vielä viilattavaksi, saadaan lisää volyymia tapahtuman osanottoon. Nyt moitetta tuli mainonnan vähyydestä ja ajankohdasta Saariselän ja Levin lähellä. Kalenterissa on puolitoista kuukautta mahdollisuus siirtää tapahtumaa myöhemmäksikin. Sitten on tilaa Pohjois-Suomen kalenterissa.

 Osoituksena fraasin ”Menestymisen kulttuuri” todentumisesta olivat Heikkilän, Tapion, Mannisen, Lehtorannan, Hedmanin, Salmelan ja monen tutun menestyksen myötä Salmen uskomattomat veljekset! Jollakin eri lajien valmentajien seminaarissa Santasportissa joko Jylhä tai Sammelvuo (en muista kumpi) lyttäsi koko käsitteen. Mietin silloin piskuista Kälviän Tarmoa. Aina sieltäkin pikku kylästä nousee sakkia huippukahinoihin. Sitähän tämä selvästi on: Menestymisen kulttuuria. Tätä kulttuuria minäkin ymmärrän!

 

Nuoria ja entisiä nuoria on ollut kiitettävästi mukana Sodiksen maastoharkoissa. Kaikki vanhat OPP:n paidat on myyty kympillä eteenpäin ja pyöriäkin hommattu (ja joku katkonut ja polttanutkin muutaman) kiitettävästi. Vanhoja OPP:n lämmittelytakkeja kaivattaisiin kovasti ja ostankin kaikilta OPP:laisilta kuntoon katsomatta (joku roti!) 15€/kpl. Koululla alkaa kerhona Maken ABC-kerho. Siellä ei opetella kirjaimia, vaan nimi tulee sanoista Arctic Bicycle Club. Varustus on maastopyörä, vaatetta ja oma lamppu. Saa nähdä, milloin Opetushallitus iskee kerhon toimintaan. Se alkaa ensi viikolla ja kestää niin kauan kuin tavaraa riittää. Olemme käyneetkin poikien kanssa parhaana viikkona 5 kertaa Varuskunnassa maastopyöräilemässä. Neljän kerran jälkeen olin ihan poikki ja lähestyimme kylää. Arvelin jo, että nyt ei tarvi pariin päivään polkea kuin työmatkat.  Huusin risteyksessä, ”Heippa!”. Tien toiselta puolelta kuului poikasakista innostuneen kuudesluokkalaisen ääni: ”Heippa! Onko huomenna harkat?” Eihän sinne voinut muuta huutaa kuin että ”On!”

 

Finncycling on ollut yhteydessä OPP:n ajajiin. Katsotaan, mitä sillä saralla tapahtuu. Hyvältä kuulostaa!

 

Seuran vuosikokous ja päättäjäiset järjestetään myöhemmin ilmoitettavana aikana Santasportin auditoriossa. Sitä ennen pidetään PSP:n ratkiriemukas ja hyödyllinen pyöräleiri Santasportissa 23.-25.10. Nyt heti ilmoittautumaan Pohjois-Suomen Pyöräilyn sivuilta löytyvän linkin kautta! Uskalikoille on heti perjantaina pimeässä ajoa 23 km Rollo-MTB, joten tervetuloa Urkalle klo 18 aikoihin lampun ja seikkailumielen kanssa, vaikka itse leirille et tulisikaan!

 

Ensi vuodeksi johtokunta on varannut Luoston pyöräilyviikonlopun aikaan, jolloin aurinko paistaa ja kylpylä hellii kipeytyneitä jäseniä. Tarkka ajankohta on juhannusta ennen eli la-su 18.-19.6.2016. Uusia ajoasuja tilataan taas talvella. Seuraa ilmoittelua. Uudet jäsenet tai jäseneksi aikovat olkaa hyvät ja laittakaa yhteystietojanne Kalevi Mikkoselle jäsenrekisterin päivittämiseksi.

 

Oikein hyvää syksyn jatkoa ja alkavaa talvea!

 

15.10.2015

Markku Väyrynen

 


Maastoutuneet pojat ovat pitäneet Maken kiireisenä!Vapaaratas vapautettu tehtävän hoidosta!