Kuuleeko Eero?

 

Uusi vuosi, uudet kujeet. Näin voisi kai todeta. Toki vanhaa ja turvallista on myös tarjolla. Hiihto- ja alppikausi alkaa olla taputeltu ja kuumimmat kävivätkin jo aukaisemassa jumiutuneita lihaksia Santasportin nopealla ”velodromilla”. Uutta kalustoa on salaa hankittu ja toivottavasti myös kilpailulisenssejä alkaa kertyä tihenevään tahtiin SPU:n ”Maksaneet” –osastolle. Sodiksen osasto on talven pimeinä tunteina talkoillut eräänkin kerran halko- ja lumenpudotustöissä. Kiitos kaikille mukana olleille. Tällä tilikaudella ei tainnut muita pudotakaan katolta kuin allekirjoittanut. Pari päivää nilkka vähän pullisteli.

 

Lehtorannan Olli on taiteillut peräkärryyn mainoksen, jossa pääosissa on kaksi päätapahtumaamme, Luoston maantiekisat, sekä Rollo-MTB. Toki muutakin hässäkkää on tarjolla, kuten Kesäkonttiset. Toivottavasti lumet ehtisivät jo hieman sulaa. Tänäänkin Aaron Retro-Jopo jäi parkkiin liian varhaisen kesärengasruletin takia. Alkuperäisiä Jopoja ym. 1970-luvun ihmeitä saa nähdä uusina ja väreissä Yle Teemalla olevassa pyöräilyaiheisessa kokoelmassa. Kannattaa katsoa. Siellä on myös 1970-luvun alkupuolelta Turussa kuvattua pätkää, jossa Talja pitää ajokokeita kansakoululaisille. Siellä on ensimmäisen sukupolven Jopoa, Kombia ja Ponia kaupungin vilinässä. Yhdelläkään lapsella ei ole kypärää!

 

Huhtikuun 26. päivänä ratkotaan FIA:n ja Autoliiton Fillarimestaruuskilpailuissa Suomen edustajat EM-kisoihin. Aiemmin vuosiaTurussa järjestetyt kisat pidetään Peurungalla Jyväskylän pohjoispuolella. Pohjois-Suomen karsinnasta jatkoon rynnistivät sodankyläläinen Aleksanteri Kenan koulu sekä ensikertalaisena Pelkosenniemen koulu. Tässä on kaikille OPP:n opettajajäsenille kyllä haasteen paikka kirjata työsuunnitelmaan syyskuussa Rovaniemen harjoittelukoululla järjestettävät aluekarsinnat. Lisätietoja saa Autoliitosta (etusivun alla kohdasta Fillarimestarit). Järjestäjä maksaa jopa matkat Rovaniemelle!

 

OPP:n jäsenrekisterin yleisin nimi on Eero. Eerojen ikäpresidentti ja armoton talkoomies vuosikymmenten ajan, täyttää kunnioitettavat 80 vuotta. Kiitos sinulle Eero Juntura kaikesta pyyteettömästä työstäsi seuramme hyväksi! Toivotaan, että luomasi Eero-henki kantaa myös lukuisten pikku-Eerojen myötä kauas tulevaisuuteen. Onnea koko seuran puolesta Eero!

 

Nyt on hyvät johtokunnan jäsenet aika aktivoitua ja kääriä hihat pyöräilykesään 2016! Seuramme 60v –juhlavuosi on jo ovella (vuodesta 1958) ja miten sitä voi paremmin juhlia kuin anoa kunnon arvokisoja. Kisoja ei saa, jos ei ole kokonaisvaltaisia näyttöjä. Näytöt annamme me itse.

Hyvää pyöräilykesää!

 

Markku Väyrynen

20.4.2016

 

 

OPP lämpimästi onnittelee 80 v. täyttävää Eero Junturaa!

 

Aaron Jopo jäi parkkiin tänään.