Pertti Nissisen muistolle

 

 

Nissisen Pertti menehtyi LKS:ssa lauantaina 17.9. raskaan vuoden jälkeen. Vuodenvaihteessa havaittu syöpä vei leppoisan lupsakasta miehestä kymmeniä kiloja. Savolaiseen äkkiväärään huumorintajuun tauti ei pystynyt. Se säilyi loppuun saakka. Olo näytti kesällä selviä piristymisen merkkejä. Polkupyörä ja kajakki otettiin esiin naftaliinista. Yhden kerran ehdit kesällä kylässä pyörällä käydä. Se oli ihana hetki. Jopa sinua on ootettukin! Sairauden heikentämä yleiskunto ei ollut entisellään. Lähtö oli lopulta nopea.

 

Pertti otti yhteyttä sähköpostilla v. 2005. Hän kertoi muuttavansa Helsingistä  Sodankylään paremman puoliskon, Teijan,  mainostyön mukana. Heti ensitapaamisesta alkoi ystävyys. Nopeasti huomasimme Pertin tavallista paremmat kädentaidot ja ymmärryksen mekaniikasta. Hänen hienosäädöistään ja virittelyistään kumpusi sodankyläläisten pyöräilijöiden vertaansa vailla oleva menestys. Pertti korjasi ilman mitään korvausta kymmenien junioreiden pyöriä. Hän opetti myös pyörien huoltoa ja oli tarkka, jos hänelle toi likaisen pyörän korjattavaksi. Siitä seurasi heti kahden minuutin verbaalinen tulitus. Kun kukaan muu ei osannut korjata, todettiin: Vie Pertille.

 

Teija oli Pertille kaikki kaikessa. Jos joku reissu oli vaimon kanssa sovittu, ei silloin lähdetty talkoilemaan. Pertti oli luonnon ystävä. Hän harrasti kiipeilyä jo ennen Lapin Kiipeilijöiden perustamista. Seurassa hän sittemmin toimikin aktiivisesti.

 

Pertti oli tuttu näky Harjuksessa. Hän piipahti korjaamassa nopealla varoitusajalla. Talvisin hän teki töitä Luoston hisseillä. Teknisesti näppäränä, sanavalmiina ja hyväntuulisena hänellä oli laaja joukko hyviä työkavereita.

 

Keväällä raskaiden hoitojen jälkeen sovimme, että kun olo tarpeeksi vahvistuu, käymme pizzalla. Tätä tilausta ei ehditty tehdä. Teija lupasi pitää huolta koirista. Ja koirat Teijasta.

 

Kiitos Pertti vuosista, jotka saimme jakaa kanssasi!

 

Markku Väyrynen

19.9.2016