Terävällä kärjellä

 

 

Pohjoissuomalainen pyöräilyperhe voi kaksijakoisesti. Huippu on kyllä terävä. Kiitos urheilijoille ja heidän ahkerille taustatyötä tekeville! Kortin kääntöpuolella on selkeästi näkyvillä jäsenseurojen vastuunkantajien vaihtorike. Yleisurheilussa kyseinen temppu johtaa säälittä suorituksen hylkäämiseen. Jääkiekossa peli saa jatkua niin kauan kun joukkue pysyy asetetun viivan yläpuolella. Tämän jälkeen valmennusjohto vaihdetaan. Miten asia on pyöräilyssä?

 

Pohjois-Suomen Pyöräily piti leirin yhteydessä syyskokouksen Rovaniemellä hyvähenkisessä ja keskustelevassa hengessä. Asioiden annettiin rönsyillä ja pohdittiin mennyttä ja tulevaa. Todettiin, että jäsenseurat kantavat vastuun toiminnasta ja että PSP:n rooli on syysleirin sekä yhden tai kahden laadukkaan kesäleirin pitämisessä. Uusia kovia nimiä leirityöhön väläyteltiin ja heihin ollaan lähiaikoina yhteydessä. Todettiin, että kilpailu niistä lapsista, jotka vielä liikkuvat, on tosi kova. Erilaiset joukkuepelit ja asumisen keskittyminen kyliltä taajamiin, eivät houkuttele kovaa treeniä vaativiin yksilölajeihin. Cyclos Kuusamo, OTC ja OPP ovat tahkonneet maastopyöräkouluja vuosia. Koulut pullistelevat väkeä. Missä ovat touhuun sitoutuvat vanhemmat? Kiitos teille, jotka olette mukana!

 

Suomen Pyöräilyunioni myönsi Terva-ajoille aika-ajon sekä maantieajon SM-kisat Pikku-Syötteelle! Loistavaa! OPP:n 16-vuotiaista ylöspäin kaikki kynnelle kykenevät pääsevät ajamaan naisissa N18- sarjaan ja yleiseen ja miehissä M18, U23, sekä yleiseen sarjaan. Reittinä on tuttu alatie edestakaisin ja lenkkiä kierretään palatessa yläkautta. Kaikkien sarjojen tempomaali on hissin ala-asemalla ja kaikkien sarjojen maantiemaali Pikku-Syötteen mäen harjalla. Nyt otetaan lähes kotikisoissa luulot pois etelän variksilta! Pekka Hartikka on luvannut talkoisiin pe-su lupautuville majoituksen ja ruokailun paikan päällä. Tule mukaan seuraamaan kauden huipputapahtumaa lähietäisyydeltä! PSP järjestää SM-kisojen jälkeen Kultainen Kampi –pyöräleirin. Leiri alkaa 26.6. ja loppuu 30.6.2017.

 

PSP valitsi vuoden 2016 Vuoden pyöräilijäksi maastopyöräilyspesialisti Meiju Salmelan. Vuoden tyttöpyöräilijä 2016 on Seliina Manninen. Vuoden poikapyöräilijä 2016 on Niko Heikkilä. Onnea! PSP olisi jakanut mielellään muillekin seuroille arvonimiä. Tällä kertaa OPP:n tehotrio oli kuitenkin selvä valinta. Toki OPP:sta jäi kovia nimiä tälläkin kertaa valinnan ulkopuolellekin.

 

OPP:n päättäjäiset ja syyskokous ovat jo lähellä. Johtokunta kokoontuu lähipäivinä ja sopii ajankohdat. Esitän johtokunnalle, että kirjaamme nettisivulle toimintaamme myös neljännen kunnan. Sen verran reipasta touhua on havaittu eräässä Suomen pisimmän joen varrella sijaitsevassa kunnassa… Luoston kisaviikonlopulle etsitään SM-kisojen vuoksi uusi aika. Huhujen mukaan alueella ei tule olemaan ruuhkaa kisojen järjestämisessä…

 

PS. Onnea Lepistön perheelle! Vesi tuli silmään liikutuksesta kun katsoin Lotan upeaa esitystä Arto Nybergissä.

 

Markku Väyrynen 5.11.2016

 

 

Suurin osa leirin kuskeista saatiin pysähtymään yhtä aikaa kuvaankin. Sää suosi ajamista, vaikka kalenteri hipoi jo marraskuuta!