Tekemisen meininkiä!

 

Tätä kirjoittaessani mittari näyttää Sodankylässä +28C ja hiki helmeilee käsivarsilla, vaikka juuri tulimme Luoston Aarnilammesta uimasta. Sielläkin vesi on lämpimämpää kuin kertaakaan aikaisemmin. Kyllä tämä tuoksuu lapsuuden kesältä!

 

Lapin ainut kansainvälinen maantieviikonloppu saatiin päätökseen viikonloppuna. Kävin vielä maanantaina aamuyöstä pari peräkärryllistä pyöriä ja liikennemerkkejä ja homma on tämän vuoden osalta taputeltu. Seuramme suurta sydäntä osoittaa tapa, jolla jokainen paikalle pääsevä tarttuu töihin. Minulle ei kisakanslistina tullut yhtään kärttyistä, saati vihaista kommenttia omasta organisaatiostamme.  Vieraatkin olivat joko tyytyväisiä, tai eivät ainakaan tulleet mistään purnaamaan. Toki sitäkin saa tehdä! Äitini katseli jossain välissä kisakanslistin syökyilyjä paikasta toiseen ja tuskaili, että ehditkö ollenkaan lomaa pitämään. Totesin, että kyllähän sinä tiedät, että tämä on minulle enemmän lomaa kuin että emme järjestäisi koko kisaa… Tosi kaunis kiitos kaikille talkoolaisille, tukijoille, kilpailijoille ja kannustajille! Tuomarimme Esko Aro arveli kyselyyni ensi kesän Luoston viikonlopusta, että jatkoa seuraa ensi heinäkuussa. Pidemmällä tähtäimellä Esko näki reitit hyvin soveltuviksi myös SM-kisoihin.  Jokohan seuraavassa johtokunnassa pistetään kyselyä päälle… Joka tapauksessa: Hyvä pohjoissuomalainen pyöräilyväki!

 

Kisakausi pääseekin tästä kunnolla vauhtiin ja seuramme värikkäitä edustusasuja nähdään eri lajien SM-kisoissa eri puolella Suomea. Osa lähtee ulkomaillekin. Lykkyä pyttyyn ja ketjut tiukalle.

 

Oulussa ollaan oltu aktiivisia lasten pyöräkouluissa ja Hartikan Pekka pyysikin tähän liittyen kertomaan, että 11.-12.8.2018 järjestettävän Skoda-cupin osakilpailun (Tervaetapit)  yhteydessä järjestetään alkutapahtumana lasten pyöräkilpailu. Siellä lisenssiä ei tarvita ja reitti on helppo ja kannustusta riittää kaikille. Tähän olisi mm.  pyöräkoululaistemme hyvä tarttua! Lisenssikuskiksi tämä kokemus voisi olla ikimuistoinen ja kauaskantoinen!

 

Barentsin alueen 25-vuotisen pyöräilytaipaleen juhla on elokuussa arkipäivänä. Tällöin, 15.8. 2018, alkaa Eurosport2-kanavalla päivittäin tuntikausia näkyvä ammattilaisten maantie-etappikilpailu The Arctic Race of Norway. Kilpailun avausseremoniaan tarvitaan pohjoissuomalaisia 6-12-vuotiaita tyttöjä ja poikia maskoteiksi seitsemän kappaletta. Yksi lapsi/joukkue. Tapahtuma järjestetään Norjan Kirkkoniemessä ja tarkoituksena olisi, että suomalaismaskotit ajaisivat Suomen puolelta Kirkkoniemeen. Tietenkin sään mukaan matkaa taitetaan… Asiasta voivat kiinnostuneet olla yhteydessä Hartikan Pekkaan, Nikun Jussiin, Väyrysen Markkuun ja Haapakankaan Tommiin. Upea asia, joka meidän pitää viedä maaliin kunnioituksena 25 vuoden aikana poismenneiden naapurimaiden puuhamiesten, Nils Pederin ja Anatolyn kunniaksi!

 

Ennen kuin pökerryn tässä pihalla, haluan toivottaa kaikille ketjunkiristäjille turvallista ja lämmintä  keskikesää!

 

11.7.2018 Markku Väyrynen

 

Kiitos Tommi Martikaiselle mielenkiintoisesta kirjasta!