Kokeilujen aika

 

Viimeinkin saatiin kunnolla lunta, että pääsee nauttimaan ulkona olemisesta ja ennen kaikkea liikkumisesta. Lapissa on nyt hienot hiihto-olosuhteet – pakkasta on muutama aste ja lunta on riittävästi. Juoksemaankin pääsee ilman, että tarvitsee pelätä liukastumisia. Tarkkana pitää toki olla, ettei ”pannuta” jäätikköpaikoissa.

 

Minua ovat kaverit kannustaneet monipuolisuuteen pyöräilyharjoitusten ohessa. Olenkin nyt ”kilpailukiellosta” vapautuneena innoissani odottamassa tulevaa kautta. Toivon tietysti, ettei into jäisi lähipiiriltä huomaamatta, vaan että hekin hurahtaisivat harjoittelemaan. Kyllä täytyy sanoa, että on polvet ja akillesjänteet olleet toista kuukautta lujilla, kun olen koripallon ja sählyn lisäksi yrittänyt omalla tyylillä juostakin. Huomaa, että jalat eivät ole tottuneet. Onneksi vaivat helpottavat, kun malttaa aina välillä ajella pyörälläkin.

 

Lopputalvi on varmasti pyöräilijälle parasta aikaa tehdä erilaisia harjoitteita kuin sulan maan aikana. Pääkoppakin virkistyy, kun ainainen sahaaminen pyörällä jää vähemmälle. Fysiikkaan sillä on myös vaikutuksia, kun lihaksisto ja hermotus saavat erilaisia ärsykkeitä.

 

Toivotan kaikille pohjoissuomalaisille oikein virkistävää loppuvuotta ja intoa kaamoksen keskellä harjoitteluun! Tulkaa juoksemaan kymppi joulukuun 8. päivä Ounasvaaralle klo 13 alkaen. Jos paikat on kunnossa,  niin Sodankylästä tulee autolastillinen sakkia juoksijoiden sekaan.

 

Markku Väyrynen 19.11.2007