Ounasjokiajo ajettu

 

Pohjonen tuli pohjoisesta aamulla pihalle ja kertoi Sodankylän pohjoispuolella olleesta lumi- ja räntäsateesta. Ivalossa oli ollut kylmää ja illallahan siellä sitten oli tullut luntakin ihan kunnolla. No mie karkasin vielä viime hetken säätiedoista säikähtäneenä sisälle ja hain kypärämyssyn, pitkän ajopaidan ja kokopitkät käsineet. Ne olivat tarpeeseen myöhemmin päivällä!

 

Siinä tulin maininneeksi, että tallissa olisi sinun kokoa oleva ”Bike Planet edition” Trek maasturi. Se oli Love at first sight ja pyörä pakattiin paluukyydissä Ivaloon. Antti saapui ajoissa ja kylän etelälaidalta koukattiin vielä Cycloksen Giia. Matka meni leppoisasti Napapiirille saakka. Tarkkailimme lämpömittaria, joka näytti havaintojemme mukaan 4,2 – 7,2 C. Vessassa teimme ”Napsulla” Antin kanssa suunnitelman, jolla saisimme porukkaa pienemmäksi samalla itsemme riskeeraten… Paukusta kaasu auki ja vuoroveto päälle!

 

Olimme osanneet varautua pieneen osanottoon viimeisen 4vkon perusteella. Tuskin sinne on sellaisia tulossa numero kyljessä, jota kukaan ei ole nähnyt tämän kalenterivuoden puolella pyörän selässä. Olettamus oli – niin pahalta kuin se tuntuikin – oikeaan osunut. On kumma, kun katsoo Lapin tapahtumia pyöräilyjen osalta. Ajoja ei ole kuin muutama kesässä. Tähänkään ajoon ei tarvitse lisenssiä kuin vaimolta. Jos on sinkku, voi ajaa ilman sitäkin. Luulisi Rovaniemen kokoisesta kaupungista löytyvän liikuntaa harrastavia edes 50. Onko kaikilla niin kiire nykyään? Matkakin on vain 55 km, joten Roissa on satakunta juoksijaakin, jotka hilpaisisivat sen yhtenä iltana saunalenkkinä. Kiitos vaan Lappi-seuran kokeneille järjestäjille, jotka olivat tehneet ison työn tapahtuman hyväksi!

 

Tulevana viikonloppuna otetaankin mittaa ihan kolmen kisan voimin. Varikolla huhuttiin, että on tulossa kansainväliset kisat. Ei muuta kuin ilmoittautumaan kotiseuran 50-v maantiekisoihin ja kaikki talkoohenkeä omaavat paikan päälle Ounaspaviljongin P-paikalle lauantaina klo 10. Jarmolle voi etukäteen pistää tekstarin, mikäli joutaisi ajotalkoisiin, eikä kukaan ole vielä töihin kysynyt.

 

8.6.2008

Markku Väyrynen