Kankea viiskymppinen

 

OPP:n etappiajoissa hyvää olivat yhteiskisan palkinnot, sää, reitit sekä hyvähermoiset kilpailijat. Muuten ennakkovalmisteluista ei voi antaa kouluarvosanana kuutosta (6) enempää. Tekijöitä oli juuri ja juuri minimi, mutta ensiavun puuttuminen (!) sekä vessojen sijaitseminen ties missä milloinkin jättää paskan maun suuhun niin järjestäjille kuin - mikä ikävintä – rakkaille osallistujille. Tällaiseen tumpelointiin ei ole varaa edes juhlavuoden varjolla yhdelläkään seuralla. Päinvastoin. Kun vuodelle 2009 ollaan suunnittelemassa kisoja, kysytään ensiksi, ”Mikä oli sinun roolisi viime vuoden pyöräilyviikonloppuna?”

 

Asioista pidetään palaveri kesän aikana, eikä ”puolueen sisäisiä jupakoita” tässä tämän enempää. Tiedoksi kuitenkin kaikille tätä lukeville, että jakeluun meni ja siitä on nyt ruskeaa valkoisella.

 

Vaikka kortteli muutettiinkin Tapion lenkiksi viime hetkellä, tuntui, että ”Tapsasta” tykättiin enemmän kuin tapaturma-alttiista Napapiirin korttelista. Vain pari kaveria sanoi ääneen, että olisi mieluummin ajanut sen kortteliajon.

 

Ajot olivat komeaa katsottavaa ja kunnon kisameininkiä ja reipasta kannustusta tuli niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin. Toivottavasti homma jatkuu tulevana suvena siten, että lähdöt ovat vessan nurkilta ja ensiapuvälineitä ja ea-taitoisia on mukana pilvin pimein. Lupaan päivittää omat tietoni kuluvan vuoden loppuun mennessä.

 

Kiitokset kaikille talkooihmisille, että jaksoitte olla mukana kaksi kaunista kesäistä päivää!

 

Kiitokset myös kaikille kilpailijoille ja erityismaininta ”Kouri-fan clubille”. Mottona taisi olla ”Huutamalla huipputulos!” tai sitten ”Mekastuksella mestariksi”. No moton tietää vain clubi itse, mutta tuloksen tietävät kaikki PSM-kisojen sivuilla käyneet…

 

15.6. 2008

Markku Väyrynen

 

PS Jos kirjoitus oli tällä erää mollivoittoinen, voi se johtua siitä, että minun etappi kesti 2,34km. Johtui mistä tahansa, niin kun väyryset nukkuvat yön yli, voi aamulla olla jo toinen ääni kellossa.

 

PS2 Ehdin päätösfilmin nähdä Filmifestareillakin. Siellä arveltiin, että lipunmyynnissä tuli ennätys. Hyvä että edes kulttuurin tuotto kukoistaa, kun urheilussa oli vähän sanomista.