Volvo, Renault, Land Rover, Ford, Jaguar ja Mazda

Jussi Veikkanen

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut päättyivät Rovaniemellä miesten elite- luokan kovatasoiseen yhteislähtökilpailuun. Jussi Veikkanen TWL/Française des Jeux, kukisti kovassa loppukirissä Lahtelaisen Mika Niemisen joka ajaa Us-Montauban Teamissa. Kolmanneksi jätettiin Turun Urheiluliittoa edustava Tommi Martikainen. Juha-Matti Alaluusua Kemijärvilähtöinen nykyisin Turun Urheiluliittoa edustava vahva kirimies voitti pääjoukon kirin ja tuli neljänneksi. T

Maija Laurila löi Naiset-Elite luokan loppukirissä Carina Ketosen Rovaniemellä jatkuneissa maantiepyöräilyn SM-kilpailujen yhteisähtöajossa.

Helminen voitti Tempon, Rovaniemellä ajetuissa SM-kilpailuissa. Tuloksia

OPP:n joukkue "Prisma Team" nuori joukkue otti paikan kakkospallilta. SM-kilpailujen avauspäivänä Rovaniemellä

Maantiepyöräilyn SM-kilpailujen Miesten-Eliteluokan 186km:n ajo käynnissä.

Klo14.45  Kilpailun voitti kovan kiritaistelun jälkeen Jussi Veikkanen toiseksi tuli Mika Nieminen, kolmantena Tommi Martikainen ja neljänneksi tuli pääjoukon kirin voittanut Juha Matti Alaluusua. Tulokset tulee myöhemmin

Klo 14.10 viimeiselle kierrokselle lähdettäessä irtiottoporukka oli ajettu kiinni ja 4 hengen kärki oli muodostumassa, eroa oli jo 30 sek. mukana Jussi Veikkanen.

Klo 13.35 kuudes kierros kahdeksasta täyttyi ja se irtiottoryhmä oli Kim Mansner, Mathias Hannus ja Timo Erjomaa jotka olivat saaneet eroa pääjoukkoon 1.45

Klo 12.58 viides kierros täyttyi Siltanen oli ajettu kiinni ja kolmen hengen ryhmä oli irtaantumassa jota veti Kim Mansner.

Klo12.20 Kilpailun puoliväli ohitettiin, Mikko Siltanen karussa etumatka 2min. Pääjoukko aloitti takaa-ajon.

Sunnuntaiaamu, Rovaniemellä lämpötila 22 astetta. Miehet-Elite on juuri startannut omaan 186 km:n yhteislähtöurakkaansa.

Maantiepyöräilyn SM- kilpailut 2006 ajetaan Rovaniemellä kesä- heinäkuun vaihteessa. Ensimmäistä kertaa koko Suomen pyöräilyn satavuotisessa historiassa tapahtuma on myönnetty näin pohjoiseen.

Järjestävänä seurana Ounaksen Pyörä-Pojat haluaa tehdä kilpailuista  Suomen Mestaruuskilpailujen arvolle kuuluvan tapahtuman. Kaikkien kilpailijoiden- huoltajien- ja katselijoiden mieliin pitää jäädä tunne, että täällä kannatti käydä ja tulla vielä uudestaankin.

Pyöräilijöiden lisäksi tänne kokoontuvat samanaikaisesti lentopalloilijat Kultavaskooliturnauksen  merkeissä. Perinteisesti turnaukseen osallistuu yli 200 joukkuetta.

Kun samana viikonloppuna Rovaniemellä on meneillään Kansainvälinen Jutajaiset - folklorefestivaali, jossa viime vuonna vieraili yli 20000 kävijää, on kaupunkimme silloin todellinen urheilun ja kulttuurin kohtaamispaikka.

Kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin jotta Suomen Mestaruuskilpailuihin valmistautuminen onnistuisi myös sen osalta parhaalla mahdollisella tavalla. Hotelli Santa Claus on räätälöinyt pyöräilijöille hyvän majoitustarjouksen (
katso), jossa on eri vaihtoehtoja majoittua kilpailun ajaksi Rovaniemellä.