Juha Kangaskokko voitti Katsastuspiste Rovaniemi-cupin Toramon osakilpailun 31.7.2012

Juha Kangaskokko

Miesten sarjan lähtö. Eturivi vasemmalta: Kangaskokko, Haaparanta, Mäkinen, Jänkälä ja Välimaa. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Lisää kuvia

Ounaksen Pyörä-Poikien Katsastuspiste Rovaniemi -maastopyöräilycupin (xco) 3. osakilpailu ajettiin tiistai-iltana Toramon mainioissa maastoissa hyvissä oloissa. Iltakilpailuun osallistui tällä kertaa 35 ajajaa.

Kovinta vauhtia kisassa piti CC Picaroa edustava 29-vuotias Juha Kangaskokko, jonka voittoaika miesten sarjan 12 km:n kisassa oli 32.31. Suomen parhaimpiin maastopyöräilijöihin jo vuosia kuulunut Kangaskokko asuu nykyään Kemissä. Tämä kisa oli yksi osa valmistautumista kauden tuleviin pääkisoihin eli maastopyöräilyn maratonajon (xcm) ja cyclocrossin Suomen mestaruuskilpailuihin. Kangaskokko repi eroa tasaisesti seuraaviin jo ensimmäisestä kierroksesta alkaen ja piti vauhtinsa hyvin maaliin saakka.

Kisan toiseksi polki tuore M40-sarjan SM-hopeamies OPP:n Heikki Haaparanta, joka karisti kolmannella kierroksella tiukassa ylämäessä otetulla nykäisyllä Jari Mäkisen, joka sijoittui lopulta kolmanneksi. Heikin aika oli 33.40 ja Mäkisen 34.10.

Nuorten sarjoissa M12-sarjan Simeon Manninen jatkoi hurjaa maastoajon voittoputkeaan polkemalla 7,2 km:n matkalla kovan ajan 22.57. M10-sarjassa sarjansa ykkösajaja Aabel Lehtoranta piti voittoputkensa myös puhtaana vaikka seurakaveri Hugo Rinne antoikin jälleen tiukkaa vastusta.

Katsastuspiste Rovaniemi -cupin 3. osakilpailu 31.7.2012 Rovaniemen Toramolla:

M6 1 km: 1) Juho Salmela 4.34, 2) Veikka Mäki-Runsas OPP 4.47, 3) Valtti Haapakangas OPP 7.14, 4) Eero Väyrynen OPP - 1 kierros.

N8 1,5 km: 1) Seliina Manninen OPP 6.57, 2) Emma Hedman OPP 9.00.

M8 1,5 km: 1) Sampo Mäkinen OPP 5.57, 2) Joel Salmela 6.35, 3) Aaro Väyrynen OPP 9.07.

N10 4,8 km: 1) Essi Martikainen OPP 27.27.

M10 4,8 km: 1) Aabel Lehtoranta OPP 18.25, 2) Hugo Rinne OPP 18.34, 3) Eero Hedman OPP 22.26, 4) Iiro Rinne OPP 24.44, 5) Joona Lahtela OPP 25.45.

N12 4,8 km: 1) Elli Hedman OPP 25.18.

M70 4,8 km: 1) Oiva Lukkari OPP 28.33.

Naiset 4,8 km: 1) Tiia Haapakangas OPP 25.00, 2) Irene Väyrynen OPP 33.16.

M12 7,2 km: 1) Simeon Manninen OPP 22.57, 2) Niko Heikkilä OPP 24.18, 3) Eemil Lehtoranta OPP 25.37, 4) Mika Piironen OPP 26.11, 5) Turo Torvinen OPP 26.37.

M14 7,2 km: 1) Jussi Riekkola OPP 25.03.

Miehet 12 km: 1) Juha Kangaskokko CC Picaro 32.31, 2) Heikki Haaparanta OPP 33.40, 3) Jari Mäkinen 34.10, 4) Pekka Välimaa OPP 36.35, 5) Tommi Haapakangas OPP 39.56, 6) Jarmo Asell 42.16, 7) Oka Morikawa OPP 44.48, 8) Ari Martikainen OPP - 1 kierros. 9) Markku Väyrynen OPP - 1 kierros. Hannu Jänkälä OPP DNF