BALTIC CITY TOUR 3. - 4.11.2012 Panevežis, Lithuania

Arno Hämäläinen ratavauhdissa Liettuassa

Ounaksen Pyörä-Poikien Arno Hämäläinen oli viime viikonloppuna (3.-4.11. 2012) kilpailumatkalla Liettuan Panevézyksen Cido-areenalla ratapyöräilyn Baltic Track Tourin osakilpailussa. Kilpailuissa ajettiin useita matkoja kahden päivän aikana ja Arno ajoi miesten sarjassa.

Huippuhyvän Cido-areenan 250 metrin pituisella puusta rakennetulla velodromilla Arno aloitti lauantaina neliosaisen omnium-sarjan pudotusajolla, jossa hän sijoittui uran ensimmäisessä kansainvälisessä rata-ajossa yhdeksänneksi. Toinen kilpailu lauantaina oli 2 km:n aika-ajo, jossa Arno polki M18-sarjan sekä miesten sarjan Pohjois-Suomen ennätyksen ajalla 2.36,13. Hänen sijoituksensa oli kisan seitsemäs. Väliaikana hän ajoi 1 km:n aika-ajossa oman ennätyksensä 1.16,68.

Lauantai-iltana oli omnium-sarjan kolmas ajo eli 30 kierroksen linja-ajo. Tämä olikin Arnon paras ajo, sillä hän onnistui kisan aikana karkaamaan pääjoukolta sen verran että pystyi hienosti ajamaan peräti osakisan kakkoseksi Sveitsin Florian Boltin ollessa voittaja kierroksen etumatkalla. Omniumin viimeinen osa oli 500 metrin aika-ajo, jossa Arno polki kahdeksanneksi ennätyksellään 40,039.

Omniumin kokonaiskilpailussa Hämäläisen lopullinen sijoitus oli hienosti kuudes 23 pisteellä. Omniumin voittoon polki Sveitsin David Jansen kuudella pisteellä, toiseksi sijoittui Liettuan Mantautas Pociunus 14 pisteellä ja kolmanneksi Sveitsin Raphael Nef samoin 14 pisteellä. Paras suomalainen oli Hiski Kanerva, joka oli neljäs 15 pisteellä. Sunnuntaina ohjelmassa oli 64 kierroksen pisteajo, jossa Arno sijoittui 10. sijalle.

-Pudotusajo oli eka yhteislähtö radalla minulle ikinä, joten lähdin sillä asenteella, että jokainen joka jää minun taakseni, on plussaa. Kahden km:n aika-ajossa ajoin teknisistä syistä yhteislähtötangolla kisan ja se vähän häiritsi, mutta sain silti omat ennätykset.

-Scratchissa (linja-ajossa) lähdin ennakkoluulottomasti ajamaan ja pääsin heti ensimmäisellä yrittämällä irti. Koville se otti, mutta pääsin läpi ja olin kakkonen, mihin olen erittäin tyytyväinen. Se oli ehkä parasta ajoa missään tänä vuonna.

-500 metrillä startti meni pieleen ja olin muutenkin jo aika väsynyt joten se ei mennyt niin kuin piti. Sain kuitenkin säilytettyä omniumissa kuudennen sijan.

-Pisteajoon lähdin hyvällä reenimielellä ja sain erittäin hyvän kisan taakse, vaikkei pisteitä nyt tullutkaan Yritin ajaa myös Hiskille ja muille suomalaisille kisaa. Kehut suorituksista lämmittivät kovasti ja kisat antoivat uskoa tulevaan, Arno kommentoi ajojaan.