Arno Hämäläinen eliten voittoon Luoston maantieajoissa 20.5.2012

Norjan Per Torleiv Ravna (M40) maantieajon vahvin

Arno polki viikonloppuna kaksi miesten Pohjois-Suomen mestaruutta ja elite-sarjan ykköseksi. (Kuvat: Matti Torvinen)

Luoston maantiejo ajettiin sunnuntaina Orresokan reitillä. Kisa oli sekä Barents-cupin osakilpailu että Pohjois-Suomen mestaruuskilpailu. Yhteislähtönä ajetussa 112 km:n maantieajossa Norjan M40-sarjan Ravna karkasi pääjoukosta jo viiden kierroksen jälkeen pitäen johtonsa loppuun asti. Ravnan aika oli 3.11.47. Pääjoukossa ajanut Arno Hämäläinen ei jättänyt eliten voittoa loppukirin varaan vaan karkasi viimeisellä kierroksella pienessä nousussa pääjoukolta ja ajoi eliten voittoon ja miesten Pohjois-Suomen mestariksi ajalla 3.12.59.

Per Torleiv Ravna ja Arno.

Pääjoukko kisan alkuvaiheessa.

Kisat vietiin läpi ilman haavereita, mutta porot aiheuttivat reitillä pientä kiusaa poukkoilemalla välillä tielle. M12-sarjassa Simeon Manninen oli irtiotossa ja törmäsi poroon. Hän ei kuitenkaan kaatunut vaan pikku potku poron persauksiin sai elikon siirtymään syrjään! Simeon voitti oman sarjansa ylivoimaisesti.

Simeon taklasi poronkin matkalla.

OPP keräsi jälleen isoimman saaliin PSM-mitaleita. Mestaruuksia tuli 12, hopeamitaleita 8 ja pronsseja 4, eli yhteensä 24 mitalia.