OPP:n kauden päättäjäisissä palkintojuhlaa!

Palkitut yhteiskuvassa. (Kuva: Matti Torvinen)

Ounaksen Pyörä-Poikien kauden päättäjäisiä vietettiin maanantaina Osuuspankin tiloissa suorastaan palkintosateessa. Paikalla oli kuutisenkymmentä seuran jäsentä muistelemassa mennyttä kautta kahvin, limsan, munkkien ja karkkien kera.

OPP:n vuosi 2012 on ollut kaikilla mittapuilla kerrassaan upea. Suomen mestaruuskilpailuista seuran saldo oli peräti 36 mitalia, joista kultaisia oli huikeat 17, hopeisia 9 ja pronssisia 10. Lukumäärä on vain yhtä vähempi kuin edellisvuoden ennätyslukema, mutta mestaruuksien määrä oli viisi suurempi kuin silloin kruununa Pohjois-Suomen vuoden pyöräilijäksi valitun Ari Kurvisen voitto miesten eliten endurosarjassa.

OPP:n vuoden menestyjäksi valittiin N10-sarjan Lumimaaria Ojala, joka voitti kaikki jaossa olleet Suomen mestaruudet (5) ja oli myös joukkuekilpailussa kultajoukkueessa. Lumimaaria valittiin myös Pohjois-Suomen vuoden tyttöpyöräilijäksi samoin kuin Simeon Manninen (M12) vuoden poikapyöräilijäksi. OPP:n vuoden yllättäjänä palkittiin kemijärveläinen N12-sarjan Karoliina Ojala, joka voitti mm. tempoajossa Suomen mestaruuden ja paljon muita kilpailuja. Esko Rannan lahjoittaman vuoden rataraketti -palkinnon pokkasi Iina Väyrynen (N14), joka teki oman ikäluokkansa Suomen kautta aikojen kärkipään aikoja sekä maaradalla että velodromilla saavuttaen myös 2 km:n aika-ajossa Suomen mestaruuden.

Esko Ranta lahjoitti Vuoden rataraketti -palkinnon. Iina sai ensimmäisen kiinnityksen. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Seuran vuoden valmentajan tittelin sai tällä kertaa Olli Lehtoranta, joka on tehnyt loistavaa työtä poikiensa Aabelin ja Eemilin valmentajana. Vuoden seuratoimitsijana palkittiin Kemijärven osaston Anu Riekkola, joka on toiminut useiden Kemijärvellä järjestettyjen kisojen ahkerana puuhanaisena.

OPP:n menestys Pohjois-Suomen mestaruuskilpailuissa oli jälleen ennätysluokkaa, sillä kaikkiaan seura saavutti nyt 142 mitalia ja peräti 73 mestaruutta. Barentsin mestaruuskilpailuissa OPP:n ajajat saavuttivat 18 mitalia, joista kahdeksan oli mestaruuksia. Lisäksi mm. nuorten Kultaisen Kammen pistekilpailusta OPP:n ajajat saavuttivat ennätykselliset kuusi sarjavoittoa.

Pohjois-Suomen vuoden parhaat Simeon Manninen, Ari Kurvinen ja Lumimaaria Ojala. Lumimaaria valittiin myös OPP:n vuoden menestyjäksi hänen ajettuaan yhteensä kuusi SM-kultaa! (Kuva: Kalevi Mikkonen)

OPP:n väkeä oli paikalla kuutisenkymmentä Rovaniemeltä, Sodankylästä ja Kemijärveltä. Kiitokset Osuuspankille hienosta tarjoilusta! (Kuva: Kalevi Mikkonen)