OPP:n järj. maastopyöräilyn Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut, Kultainen Kampi -cup, XCO-cup ja Pohjois-Suomen cup 18.8.2012 Pyhätunturilla

Mustikkamaa ykkönen Pyhän xco-cupissa 18.8.2012

Timo Mustikkamaa Kaupin Kanuunat. (Kuva: Matti Torvinen)

Ounaksen Pyörä-Pojat järjesti lauantaina Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut Pyhätunturin maastoissa. Hieman vilpoisessa mutta hyvässä ajosäässä ajettiin myös nuorten Kultainen Kampi -sarjan ja valtakunnallisen XCO-cupin pisteistä.

Pääsarjojen voittoon polki Kaupin Kanuunoiden M30-sarjan ajaja Timo Mustikkamaa. Miesten yleisen sarjan 32 km:n ajon voittajaksi polki nuori Suomen lupaavimpiin maastopyöräilijöihin kuuluva Hyvinkään Sakari Lehtinen, joka joutui rengasrikon takia polkemaan tyhjällä takakumilla ja työntämään pyörää lähes kokonaisen kierroksen ennen kuin sai alleen uuden renkaan. Tämän takia hänellä oli keulaan eroa yhdeksisen minuuttia ensimmäisen kierroksen jälkeen. Lehtinen kuitenkin kuroi eroa kiinni minuutti minuutilta ja lopussa hän jäi vain 48 sekuntia Mustikkamaasta. Mustikkamaan aika oli 1.50.55 ja Lehtisen 1.51.43.

Miesten sarjan Pohjois-Suomen mestaruuden voitti OPP:n Pekka Välimaa, joka myös kärsi rengasrikon ensimmäisellä kierroksella ja menetti sen takia minuutteja ja sijoituksia kokonaiskisassa. Naisten yleisen sarjan 24 km:n ajon voittoon polki Korson Kaiun Suvi Perälä ajalla 1.43.56. Pohjois-Suomen mestariksi polki OPP:n Kaisa Ojala.

Suvi Perälä Korson Kaiku (Kuva: Matti Torvinen)

M40-sarjassa vauhti oli kovaa ja voittoon polki OPP:n Kimmo Määttä hyvällä ajalla 1.52.31, vaikka hänkin veti ns. lipat ensimmäisen kierroksen laskussa. Nuorten sarjoissa M12-sarjan 8 km:n ajossa OPP:n Simeon Manninen voitti odotetusti erittäin kovalla ajalla 31.46. M10-sarjan 4 km:n ajossa OPP:n Hugo Rinne ajoi hyvin ja yllätti Suomen mestari Aabel Lehtorannan. N10-sarjassa ykkönen oli OPP:n Lumimaaria Ojala ja N12-sarjassa OPP:n Karoliina Ojala.