OPP:n ajajille seitsemän mitalia Kouvolan SM-maastoajoista 22.7.2012!

M12-sarja palkintojen jaossa. (Kuva: Matti Torvinen)

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajilla oli loistava menestys sunnuntaina ajetuissa maastopyöräilyn (xco) Suomen mestaruuskilpailuissa Kouvolassa. Mielakan hiihtokeskuksen ympäristössä ajetussa kisassa OPP:n ajajat saavuttivat kolme Suomen mestaruutta ja yhteensä peräti seitsemän mitalia. Suomen mestaruuteen polkivat M12-sarjan Simeon Manninen, M10-sarjan Aabel Lehtoranta ja N10-sarjan Lumimaaria Ojala. Hopeamitalille ylsivät M40-sarjan Heikki Haaparanta ja N10-sarjan Metsämaria Ojala ja pronssia polkivat M12-sarjan Eemil Lehtoranta ja N16-sarjan Ella Lahtela.

M12-sarjan 6,9 km:n kisassa Simeon Manninen hallitsi tuttuun tyyliinsä kisaa alusta asti ja kasvatti johtoaan tasaisesti ollen maalissa ajalla 27.51, jossa oli yli minuutti eroa seuraavaan ryhmään. Simeon ei ole omassa sarjassaan hävinnyt yhtään maastokisaa kahteen vuoteen. Simeonin takana muista mitaleista käytiinkin sitten kovaa taistelua. Loppumetreillä vahvin oli Korson Jaakko Sillankorva joka puristi hopealle kaksi sekuntia ennen  Eemil Lehtorantaa ja Niko Heikkilää.  Eemil vei pronssin, mutta Niko sai saman ajan ja jäi neljänneksi. Turo oli seitsemäs.

M10-sarjassa Aabel Lehtoranta on voittanut tänä vuonna kaikki oman sarjansa kilpailut eikä nytkään antanut muille mitään mahdollisuutta. Voitto irtosi 4,6 km:n matkalla ajalla 21.37, jossa eroa seuraavaan oli 1,5 minuuttia. Eero Hedman oli kisan kuudes. N10-sarjassa Lumimaaria Ojala oli myös aivan omaa luokkaansa voittaen 2,3 km:n matkan ajalla 14.50. Toiseksi polki oma sisko Metsämaria yli neljä minuuttia hävinneenä. N14-sarjassa Iina sijoittui neljänneksi ja Neea kuudenneksi ja M18-sarjassa Iiro viidenneksi.

M40-sarjan 23,5 km:n kisassa Ounasvaaran maastoissa kuntoaan hionut Heikki Haaparanta palasi mitalikantaan parin vuoden tauon jälkeen. Pari kovaa nousua mutta muuten juurakkoista polkua  sisältäneellä reitillä Heikki oli vielä viimeiselle kierrokselle lähdettäessä neljäntenä, mutta pystyi kirimään niin kovaan vauhtiin, että pystyi varmistamaan hopeamitalin itselleen eikä kultamitalikaan kauaksi jäänyt, sillä voittaja, alussa karkumatkalle lähtenyt  Mikko Kivi oli maalissa lopulta vain seitsemän sekuntia aikaisemmin. Kiven loppuaika oli 1.24.16 ja Heikin 1.23.23.