Niko jälleen sarjajuoksuvauhdissa

(Kuvat: Hannu Heikkilä)

Rovaniemi 11.3.2017

OPP:n Niko Heikkilä lauantaina osallistui jälleen RDS:n talvisarjajuoksuun Koskenkyläntiellä. Sää oli melko hyvä, joskin hieman tuulinen ja reitti oli aurattu, mutta hieman liukas.

Niko juoksi jälleen 5 km:n matkan. Heti lähdöstä kärkeen rynni Turun Urheiluliittoa edustava hollantilainen Thjis Feuth, joka on juossut maratonin parhaimmillaan aikaan 2.23.35. Hänen vauhtinsa oli sen verran kovaa, että siihen kyytiin Niko ei lähtenyt. Seuraavassa porukassa oli 3-4 juoksijaa, jossa Niko oli mukana. Kääntöpaikalle tultaessa Feuth oli selvässä johdossa ja Nikon ryhmä kutistunut kahden juoksijan ryhmäksi. Kääntöpaikalla väliaika oli 9.25.

Koska vauhti oli Nikolle hieman liian hiljaista, noin 2 km ennen maalia Niko lähti reilusti kiristämään tahtia. Siihen asti Nikon ryhmää vetänyt alle kolmen tunnin maratoninkin juossut RDS:n Jukka Vaara joutui antamaan hieman periksi. Niko tuli lopun tosi lujaa ja toinen puolisko meni peräti 27 sekuntia lujempaa kuin ensimmäinen aikaan 8.58. Niko tuli maaliin toisena Feuthin jälkeen ja oman sarjansa (M17) voittajana. Feuthin loppuaika oli hyvä 16.41 ja Nikon 18.23.

Harjoituksena juoksu oli hyvä, kun koko ajan toisella puoliskolla oli koveneva vauhti maaliin saakka. Nikon ennätys tällä matkalla on syksyn loisto-oloissa juostu 17.05, johon talvikeleillä ei tietysti ole mahdollisuuksia päästä. (KM)

Tulokset:

M 17 5 km
1. Niko Heikkilä  OPP   18:23
M Yleinen 5 km
1. Thijs Feuth  Turun Urheiluliitto 16:41
2. Jukka Vaara  RDS   18:38