RDS:n talvisarjajuoksu 11.11.2017 Rovaniemellä

Niko Heikkilä miesten sarjan toinen sarjajuoksussa ennätysajalla!

Ossi Peltoniemi vetää ja Niko peesaa.

Rovaniemi 11.11.2017

Lauantaina juostiin jälleen perinteinen RDS:n talvisarjajuoksun osakilpailu Koskenkylässä. Sää oli kohtalaisen hyvä, +1 astetta ja hieman tuulinen. Juoksualusta pyörätien asfaltilla oli reunoilta erittäin liukas ja keskeltä hiekkainen. Hiekkainen alusta hidastaa juoksua, kun hiekka pyörii tossun alla. Lokakuun aikoihin verrattuna hidastuminen oli n. puolen minuutin luokkaa.

Tällä kertaa 5 km:n matkalla oli mukana monta juoksijaa, joiden tavoite oli päästä alle 17 minuutin. Lähtölaukauksen pamahdettua kärkeen ryntäsivät pari viikkoa sitten Frankfurtissa maratonin 2.34.22 juossut Ossi Peltoniemi ja hänen perässään Niko Heikkilä, joka juoksi nyt miesten sarjassa. Peltoniemi veti kovaa ja ensimmäinen kilometri taittui aikaan 3.13 ja 2 km:n kohdalla väliaika oli 6.30. Niko seurasi ihan kannassa hyvävoimaisena. Muut juoksijat jäivät askel askeleelta kärkikaksikosta. Puolimatkan kääntöpaikalla väliaika oli 8.12. Väli kahden ja kolmen kilometrin välillä meni hieman hitaampaa vauhtia. Kolmen kilometrin kohdalla kärkikaksikko oli yhä yhdessä ja väliaika oli 9.56. Tämän jälkeen Peltoniemi kiristi selvästi vauhtia ja Niko joutui antamaan askel askeleelta hieman periksi. Cooperin testillä mitaten Niko muuten juoksi tämän juoksun "väliaikana" n. 3600 m. Loppumatka Nikolla oli sitten taistelua maitohappoa ja väsymystä vastaan.

Peltoniemi kiristi tahtia sen verran lopussa, että kirjautti ajan 16.28, joka oli 32 sekuntia heikompi kuin hänen lokakuussa juoksemansa aika. Niko taisteli sinnikkäästi maaliin kisan toisena juosten hienon ennätyksensä 16.49, jossa parannusta entiseen oli 16 sekuntia. Aika oli loistava huomioon ottaen hiekkaisen juoksualustan. Puhtaalla reitillä ihanneoloissa tuosta ajasta lähtee se puoli minuuttia aivan varmasti.

Niko totesi kisan jälkeen: "Kolmeen kilometriin asti juoksu sujui hyvin, vaikka alku oli kovavauhtista. Peltoniemen nykäisyyn en pystynyt enää vastaamaan, kun keuhkoista alkoi happi loppua. Tavoiteaika tuli kuitenkin saavutettua. Ilman Peltoniemen vetoapua se tuskin olisi mennyt." (KM)

Kisan kolme parasta: Niko (2.), Ossi Peltoniemi (1.) ja Matti Kivelä (3.). Kuvat: Hannu Heikkilä.

Tulokset:

M Yleinen 5 km
1. Ossi Peltoniemi  IO  16:28
2. Niko Heikkilä  OPP  16:49
3. Matti Kivelä    16:59
4. Lieven de Rycke  Arctic Tri 17:20
5. Markus Isola  MKV  18:09
6. Jukka Vaara  RDS  18:46
7. Arttu Taulavuori  AlPi  18:58
8. Joni Haataja    19:19