OPP:n Rovaniemi-cup 5/5 12.9.2017 Rovaniemen Tottorakalla

Vesa-Pekka Jurvelin voitti miesten pistekilpailun.

Kati Mansikkasalo-Jurvelin voitti naisten pistekilpailun.

Pienimpien sarjat lähdössä.

Rovaniemi 12.9.2017

Ounaksen Pyörä-Poikien Rovaniemi-cup ajettiin päätökseen tiistai-iltana Rovaniemen Tottorakalla tihkusateessa ja varsin koleassa säässä. Reitit olivat helpohkoja, mutta sadesää liukastuttí juurakot, joten se lisäsi hieman vaikeutta. Sade myös karsi osallistujamäärää jonkin verran.

Miesten ja M16-sarjan 8 km:n ajossa ensimmäinen kierros mentiin Heikki Tormilaisen johdolla, mutta toisella kierroksella M16-sarjan Aabel Lehtoranta rykäisi selvän etumatkan muihin ja piti sen koko matkan ajan kasvattaen johtoaan tasaisesti. Aabelin voittoaika ja päivän nopein oli 21.53.

Miesten sarjan ykköseksi polki Vesa-Pekka Jurvelin  reilun minuutin päässä Aabelista ajalla 22.59. Miesten toiseksi ajoi Heikki Tormilainen ajalla 23.20 ja kolmanneksi Joni Haataja ajalla 23.26.

Naisten sarjassa Kati Mansikkasalo-Jurvelin polki 8 km aikaan 25.04.

Nuorten ja lasten sarjoissa vauhti oli sateesta huolimatta varsin kovaa. Olihan mukana monta ikäluokkien Suomen mestaruuskilpailuissa mitaleita polkenutta ajajaa. N14-sarjassa monta SM-mitalia tänä vuonna polkenut Seliina Manninen nappasi jälleen ykkössijan 4,8 km:n matkalla ajalla 17.25. Kovaa vastusta tarjosi Metsämaria Ojala, joka jäi vain 10 sekuntia. M12-sarjan 3,2 km:n ajossa Tuukka Posion vauhti oli vahvaa ja hän voitti ajalla 11.59. N12-sarjassa tempoajon Suomen mestari Anni Tapio ajoi myös todella kovaa ja polki voittoon ajalla 12.06. N10-sarjan maastoajon Suomen mestari Aada Virta ajoi 1, 6 km:n matkalla hienosti 6.40. M10-sarjan niinikään SM-mitaleja polkenut Joel Tapio puolestaan voitti oman sarjansa ajalla 6.39.

Pienimpien sarjoissa sarjojensa voittajilla oli myös varsin hyvä vauhti heille kohtalaisen vaikealla reitillä. On mielenkiintoista nähdä, miten kesän pyöräkoulussa hienosti lajiin mukaan päässeet Rasmus Hagnäs, Noa de Rycke, Rosmariini Ojala, Mea de Rycke ja muut ajajat tulevina vuosina pärjäävät ehkä isommissakin kisoissa.

Rovaniemi-cupin yhteispisteissä tarkistuslaskennan jälkeen miesten sarjan voittajaksi saatiin Vesa-Pekka Jurvelin. Naisten ykkönen oli jälleen Kati Mansikkasalo-Jurvelin. Muissa sarjoissa sarjojensa ykköset olivat: Eemil Lehtoranta (M16), Elli Hedman (N16), Seliina Manninen (N14), Anni Tapio (N12), Eero Merenkukka (M12), Aada Virta (N10), Joel Tapio (M10), Rasmus Hagnäs (M8), Rosmariini Ojala (N8), Oskar Hagnäs (M6) ja Iina Jurvelin (N6). (KM)