Niko juoksi huippuajan RDS:n sarjajuoksussa

 

 

(Kuvat: Hannu Heikkilä)

 

 

Rovaniemi 14.4.2018

 

RDS:n sarjajuoksun viimeinen osakilpailu juostiin lauantaina Koskenkylän tiellä. Sää oli varsin hyvä, joskin mennessä oli hieman myötätuulta ja vastaavasti takaisin tullessa vastatuulta. Kisareitti oli sulanut jäästä, mutta erittäin hiekkainen, joka vaikeutti pitoa tossun alla.

 

Kisa lähti käyntiin totuttuun tyyliin. Kärkeen säntäsi maratonkuntoaan hiova Ossi Peltoniemi, joka lähti heti varsin reipasta vauhtia. Ensimmäisen kilometrin väliaika oli 3.12. Niko Heikkilä seurasi varjona perässä ja muut juoksijat jäivät koko ajan lisää. Puolimatkaan saavuttiin hurjassa ajassa 8.01 samassa järjestyksessä. Takaisin tullessa oli siis hieman vastatuulta, mutta Ossi piti silti hyvää matkavauhtia yllä. Nikolla ei ollut pienintäkään vaikeutta pysyä tiukasti peesissä. Nikon juoksu oli helpon ja teknisesti sujuvan näköistä ja matkavauhti olisi voinut olla helposti kovempaakin.

 

Kun alettiin lähestyä maalia, Ossi lisäsi kirivaihteen päälle. Niko vastasi ensimmäiseen yritykseen hyvin, mutta lopuksi Ossi tykitti viimeiset sata metriä sen verran hyvää kiriä, että Niko jäi pari sekuntia. Ossi Peltoniemen voittoaika oli 16.05, joka jäi vain 9 sekuntia hänen omasta reitin ennätyksestään, joka juostiin ensimmäisessä kisassa huippuoloissa. Niko paransi omaa ennätystään huikeat 42 sekuntia ja parempaankin olisi ollut varaa. Nikon aika oli erinomainen 16.07. Kisan jälkeen esitettiin jälleen toiveita Nikon osallistumisesta kesän juoksukilpailuihin, mutta kyllä fokus on maastoajossa edelleenkin ja pysyy. Juoksua Niko ei ole harjoitellut tällä harjoituskaudella ollenkaan. Ainoat juoksut on juostu näissä talvisarjakilpailuissa. Talvisarjajuoksun yhteispistekilpailussa miesten sarjan voittaja oli Ossi Peltoniemi 49 pisteellä ja toinen Niko 44 pisteellä. (KM)

 

Tulokset:

M Yleinen 5 km:
1. Ossi Peltoniemi  RDS  16:05
2. Niko Heikkilä  OPP  16:07
3. Arttu Taulavuori AlatPirkat 17:41
4. Jussi Rantala  PohjanKoitto 17:59
5. Olli Rannanlahti  RDS  18.20
6. Ilja Koljonen  LKS  20:45
7. Joakim Pitkänen PohjanKoitto kesk.

Yhteispisteet:

1. Ossi Peltoniemi RDS 49, 2) Niko Heikkilä OPP 44, 3) Matti Kivelä 28.