Joonas Wedman Pyhä-Luosto MTB:n ykkönen

(Arkistokuva: Kalevi Mikkonen)

(Kuva: Satu Autio)

Pyhä-Luosto 28.8.2021

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajilla oli viikonloppuna hyvää menestystä monella saralla. Harmillisesti päällekkäin Saariselkä MTB:n kanssa ajoittunut Pyhä-Luosto MTB ajettiin lauantaina. Miesten kilpasarjan 76 km:n voittoon polki ylivoimaisesti Joonas Wedman ajalla 3.28.

Joonas kertoi: "Alkumatkasta harhauduin reitiltä, jolloin meni ehkä 5-10 minuutin verran hukkaan, mutta ihan ok-tuntuma jäi suorituksesta." Pienellä harharetkellä ei ollut merkitystä, koska Joonas oli kilpailussa täysin ylivoimainen, kun pahin kilpakumppani Simo Terävä joutui keskeyttämään.

Kuntosarjan 30 km:n ajossa nuori vasta 11-vuotias OPP:n ajaja Nestori Autio oli myös omaa luokkaansa voittaen komeasti ajalla 1.56. Miesten 46 km:n ajon voitti puolestaan Ville Autio ajalla 3.02. Junnusarjalainen (M14) Eero Väyrynen sijoittui kisassa yhdeksänneksi ajalla 5.02. Miesten 76 km:n ajossa vielä reittijärjestelyissäkin touhunnut Markku Väyrynen ajoi seitsemänneksi ajalla 5.39. (KM)

Tulokset:

Miehet kilpasarja 76 km: 1) Joonas Wedman OPP 3.28, 2) Matti Ventä 4.46, 3) Janne Kaisto 4.48...7) Markku Väyrynen OPP 5.39.

Miehet kuntosarja 46 km: 1) Ville Autio OPP 3.02, 2) Mikko Tilja 3.02.20, 3) Esteban Fernandéz 3.16, ...9) Eero Väyrynen OPP 5.02.

Miehet kuntosarja 30 km: 1) Nestori Autio OPP 1.56, 2) Marko Päkkilä 2.04, 3) Antti Määttä 2.10.