Maantiepyöräilyn Suomen mestaruuskilpailut 18.6.2021 Vantaalla

OPP:n ajajille kolme mitalia maantieajon SM-kilpailuista!

Janne Seppälä.

Seliina Manninen.

(Kuvat: Marko Manninen)

Vantaa 18.6.2021

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajat saavuttivat kolme mitalia perjantaina Vantaalla alkaneissa maantiepyöräilyn Suomen mestaruuskilpailuissa. Aurinkoisessa säässä ensimmäisen päivän matkana oli perinteiseen tapaan tempoajo. Lähtöpaikka oli Söderkullan kartanon vieressä Sipoossa, josta ajettiin reittiä Söderkullantie - Uusi Porvoontie – Sotungintie – Hakunilan urheilupuisto.

N18-sarjan 17 km:n tempoajossa Seliina Manninen sijoittui kolmanneksi ajalla 30.16,71 ja näin Seliinan monivuotinen mitaliputki sai jälleen jatkoa. Sarjan voittoon polki Anniina Ahtosalo ajalla 24.05,35. Seliinan kisat jatkuvat lauantaina yhteislähtökilpailulla.

Parasarjoissa OPP:n mitalitili karttui kahdella mitalilla. Esko Janhunen ajoi MH1-luokan 17 km:n tempossa toiseksi ajalla 1.15.10,20. ja MH3-luokan kilpailussa Janne Seppälä ajoi kolmanneksi ajalla 30.51,51. Janne jäi hopeasta vain 3,5 sekuntia. Ajanotossa ja sijoituksissakin oli pientä sählinkiä, kun ajajille oli annettu väärät numerot ja chipit...

Janne kommentoi kisaa seuraavasti: "Kevään haasteet huomioiden täytyy olla todella tyytyväinen että pystyin näin tasaiseen suoritukseen ihan hyvillä wateilla. Ja mikä hienointa, Kovalaisen kanssa oli todella tiukka taisto, ja päävalmentajan väliaikakellotuksesta reilu puoli kilometriä ennen maalia sain vielä Markoa kiinni viitisen sekuntia. Eroa hopeamitaliin jäi lopulta 16,4 km:n matkalla n. 3s."

Parapyöräilijöiden SM-kisat päättyivätkin sitten tähän ajoon, kun järjestäjät kaikkivaltaisuudessaan jättivät parasarjojen maantieajot kisoista tylysti pois, koska parapyöräilijöiden epätasaisuus aiheuttaa kuulemma liikenteenvalvonnalle ylitsekäymättömiä ongelmia. Totta kai parapyöräilijät ovat vauhdeiltaan epätasaisia, koska vammojen haitta-asteetkin ovat erilaisia. Asia ei ole aikaisemmissa SM-kisoissa kuitenkaan ollut ongelma. OPP yritti myös vaikuttaa sekä järjestäjiin että Suomen Pyöräilyyn, jotta parasarjojen maantieajo otettaisiin mukaan, mutta se ei tuottanut tulosta. Olisiko mahdollista, että viime vuonnakin paljon kiitosta saanut Terva-ajot ottaisi maantieajon SM-parasarjat mukaan vaikkapa ISM-kisoihin? (KM)