Niko Heikkilä voitti Saariselkä MTB:n ylivoimaisesti

(Kuva: Saariselkä MTB)

Saariselkä 27.-29.8.2021

Niko Heikkilä voitti jälleen Saariselkä MTB:n kolmen osakilpailun miesten eliten etappikilpailun ylivoimaisesti voittamalla jokaisen osakilpailun selvällä erolla. Niko ajoi jokaisessa osakisassa heti kärkeen ja pudotti kyydissä roikkuneet kanssakilpailijansa yksi toisensa jälkeen kiristäessään sopivissa maastonkohdissa vauhtia. Kisat saatiin tällä kertaa ajaa erinomaisissa sääoloissa.

Perjantain 49 km:n kisassa Nikon voittoaika oli 2.11.15. Toiseksi polkenut Gosse van der Meer jäi hänestä 51 sekuntia. Lauantaina oli ohjelmassa 70 km:n maastoajo. Tämä kisa meni Nikon mukaan hieman kyttäilyksi, kuten toisen päivän kisa usein menee. Niko ratkaisin kuitenkin tämänkin edukseen nykäisemällä lopuksi voittoon ajalla 3.08.59. Van der Meer jäi lopulta 37 sekuntia Nikosta.

Sunnuntain viimeisessä osakilpailussa, joka oli 59 km:n maastoajo, Niko oli ylivoimainen ajalla 2.34.00. Toiseksi polkenut Sakari Lehtinen jäi Nikosta 1.53.

Yhteistuloksissa Niko oli selkeä ykkönen voittaen toiseksi polkenutta van der Meeriä 4.32.

Sunnuntaina ajetussa M12-sarjan 16 km:n kilpailussa OPP:n Niila Johansén polki hienosti toiseksi.

Miesten Duo-sarjassa OPP:n Julián Amorrich yhdessä kaverinsa Luis Frailen kanssa ajoivat hienosti kaksi ensimmäistä osakilpailua sijoittuen perjantain 49 km:n kisan toiseksi ja lauantaina he voittivat 70 km:n kilpailun. Sunnuntain 59 km:n kisan he kuitenkin joutuivat keskeyttämään, joten yhteistuloksissa heille ei tullut sijoitusta. (KM)