Maratonajon (XCM) Suomen mestaruuskilpailut Inarissa 10.7.2021

Seliina Manninen polki SM-kultaa!

Inari 10.7.2021

Maratonajon (XCM) Suomen/ikäluokkien mestaruuskilpailut aloitettiin lauantaina Inarin Juutuanvaarassa. Etukäteen oli jo tiedossa erittäin vaativat lappilaiset reitit ja kun siihen lisättiin paahtava kuumuus (+28 astetta varjossa), niin kilpailusta tulikin Suomen olosuhteisiin nähden erittäin rankka yhdistelmä. Ounaksen Pyörä-Pojilla oli viisi ajajaa mukana eri sarjoissa.

N18-sarjassa Seliina Manninen oli ainoa kisaan mukaan uskaltanut ajaja ja hienosti Seliina 60 km:n matkan samalla rankalla reitillä kuin miesten elite selvittikin. Seliina ajoi maaliin suosionosoitusten saattelemana ja vielä kohtuullisen hyvävoimaisena ajalla 4.55.52. Tämä oli Seliinan kolmas SM-mitali tänä vuonna. Ennen tätä kisaa 17-vuotias Seliina ei koskaan ollut ajanut maastopyörällä näin pitkää matkaa. Seliinan seuraava kilpailu on viikon kuluttua XCO:n SM-kisoissa.

Miesten eliten raastavaan 90 km:n kilpailuun lähti mukaan kolme OPP:n edustajaa.  Niko Heikkilältä odotettiin tietenkin ykkössijaa, mutta olosuhteet olivat Nikolle tällä kertaa kuitenkin liikaa. Hän joutui 77 km:n kärkiporukassa ajon jälkeen keskeyttämään lämpöhalvauksen oireiden takia. Kädetkään eivät enää toimineet, joten oli viisainta päästä pian viilentävään tilaan ja nauttimaan palauttavia juomia energiavajeen takia. Toivottavasti Niko toipuu jo viikon kuluttua ajettavaan XCO:n SM-kisaan. Myös toinen OPP:n edustaja Joonas Wedman sai matkanteosta tarpeekseen 60 km:n ajon jälkeen. Ainoana seuramme ajajana maaliin asti selvisi Jussi Tanskanen, joka sijoittui SM-kisan yhdeksänneksi. M40-sarjan 60 km:n ajossa OPP:n Julián Amorrich sijoittui kahdeksanneksi. (KM)