Maratonajon (XCM) Suomen ja ikäluokkien mestaruuskilpailut 11.7.2021 Inarissa

Anni Tapiolle kultaa ja Joel Tapiolle hopeaa!

(Kuvat: Kalle Tapio)

Inari 11.7.2021

Maratonajon (XCM) mestaruuskilpailut jatkuivat Inarin Juutuanvaarassa sunnuntaina nuorten sarjojen ajoilla hieman helpommilla ja lyhyemmillä matkoilla. Myös lämpötilan suhteen sää oli sopiva.

Ounaksen Pyörä-Poikien ajajat suoriutuivat kilpailusta mainiosti. N16-sarjan 25 km:n ajossa Anni Tapio ainoana sarjan osallistujana ajoi siististi Suomen mestaruuden ajalla 1.50.43. Tämä oli Annin ensimmäinen henkilökohtainen SM-kultamitali, mutta SM/ISM -kilpailuista hänellä on toki lukuisia mitaleita aikaisemmilta vuosilta. ISM-kisoista on yksi henkilökohtainen kultamitali ja kaksi tempon joukkuekisakultamitalia.

M14-sarjan 25 km:n ajossa Joel Tapio ajoi hienosti hopeaa ajalla 1.41.39. Joelilla on myös saavutuksina lukuisia ISM-mitaleita aikaisemmilta vuosilta ja mitaliputki sai taas jatkoa. Lauri Tapio osallistui M12-sarjan 12,5 km:n ajoon ja sijoittui kilpailussa seitsemänneksi ajalla 1.04.08. (KM)