Ari Kurvinen seitsemäs Åren kovatasoisessa endurokisassa

Ari Kurvinen (Kuva: Jaakko Posti)

Enduron Suomen mestaruussarjan kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina (6.7.2013) poikkeuksellisesti Ruotsin Åren laskettelukeskuksessa Åre Bike Festivalin yhteydessä. Tämä oli Suomen endurosarjan ensimmäinen kotimaan ulkopuolinen kisa. Kisan taso oli kova sillä yleisessä sarjassa oli mukana kuusi aktiivisesti DH:n (alamäkiajon) maailmancupia kiertävää kuljettajaa.

Ounaksen Pyörä-Poikien  edustajat Ari Kurvinen ja Juho Pusa ajoivat kovassa seurassa erinomaisesti, vaikka pitkään kiusallisesta flunssasta ja vatsataudista kärsinyt Kurvinen ei ollutkaan täysin tyytyväinen suoritukseensa. Kurvinen sijoittui kokonaiskisassa seitsemänneksi ajalla 26.53,75 ja Pusa 17. sijalle ajallaan 28.29,63. Suomen mestaruussarjassa Arin sijoitus oli kuitenkin Matti Lehikoisen jälkeen toinen ja Juhon sijoitus hänen parhaansa eli peräti viides.

-Pari viikkoa on pystynyt jälleen harjoittelemaan kovaa, mutta kolmella ensimmäisellä pitkällä erikoiskokeella en saanut itsestäni oikein mitään irti, koska aamupäivästä olo oli varsin huono. Viimeinen erikoiskoe sentään meni jo normaalisti ja olinkin siinä kolmas, Ari kommentoi ajoaan.

Kurvisen seuraava ulkomainen kisa on enduron maailmancupissa 24.-25.8. ajettava Enduro Des Nations Ranskan Val d’Iseressä, jossa samalla ajetaan enduron joukkuekilpailun mestaruudesta. Edeltävät kaksi maailmancupin osakilpailua ajetaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa, jonne suomalaisajajat eivät lähde.

Ranskan osakilpailuun mahdollisesti myös mukaan lähtevän Juho Pusan vauhti paranee koko ajan kesän myötä. Tätä menoa mies on kulkemassa kohti parasta kauttaan SM-sarjassa. Jo aiemmin hän on ajanut parinkymmenen joukkoon silloin tällöin, mutta SM-osakilpailun viides sija ja kovatasoisen Åren kisan 17. sija antavat paljon intoa seuraaviin kisoihin.

Åren kisassa kova tuuli vaikeutti kisan kulkua, ja ensimmäinen erikoiskoe jouduttiin peruuttamaan. Sen takia toinen EK ajettiin kahteen kertaan. Keli kuitenkin parani päivän mittaan ja viimeiset erikoiskokeet ajettiinkin mukavassa auringonpaisteessa. Koko kisan voittoon polki Ruotsin Robin Wallner ajalla 25.28,00. Suomen Matti Lehikoinen oli toinen ja siis SM-osakilpailun ykkönen ajallaan 26.03,24. Eroa voittajaan tuli reilut 35 sekuntia. Ari Kurvisen ero voittajaan oli reilut 1.25 minuuttia ja Pusan 3.01.

Enduron SM-kisasarjan seuraava neljäs osakilpailu onkin sitten rovaniemeläisajajien kotikentällä, sillä EBA ja OPP järjestävät kilpailun 10.-11.8. Ounasvaaran maastoissa. (KM)