Neea Huikuri polki cyclocrossin SM-pronssia Liedossa!

Neea cyclocrossin jalkautumisosuudella. (Kuvat: Markku Väyrynen)

Lieto 20.10.2013

OPP:n Neea Huikuri ja Iina Väyrynen osallistuivat sunnuntaina Liedossa järjestettyihin pyöräilyn cyclocrossin Suomen mestaruuskilpailuihin. Kauniin aurinkoisessa mutta pikkupakkasen kirvoittamassa säässä ajettiin kauden viimeinen SM-kisa, joka UCI:n kalenterin mukaan lasketaan jo vuoden 2014 kalenterikisaksi.

N16-sarjan matkana oli perinteisen kaavan mukaan 30 minuuttia + 1 kierros noin 2,7 km:n mittaisella cyclocrossin sääntöjen mukaan vaihtelevalla reitillä, joka sisälsi metsäpolkua, hiekkatietä, asfalttiosuutta ja keinotekoisia esteitä, jolloin ajaja joutui jalkautumaan pyöränsä päältä. Tyttöjen sarjassa varsin vähäisellä cyclocross-harjoittelulla ja -kokemuksella ajaneet OPP:n tytöt jäivät heti alkumatkasta kärkikaksikolle ja ajoivat kahdestaan pronssimitalista kamppaillen. Paikoitellen varsin jäisissä oloissa ajetun kisan pronssimitalien ratkaisu tapahtui vasta loppuosuudella, jossa Neea pystyi puristamaan pronssille Iinan jäädessä tällä kertaa neljänneksi. Voittoon polki CCH:n Viivi Puskala.

-Tämä oli ensimmäinen cyclocross-kilpailu minun urallani ja hieman jännitti ajaa, kun monissa paikoissa oli jäätyneitä lammikoita ja jääkerrosta mm. asfaltin päällä. Varsinkin kaarteissa joutui välillä jalkautumaan. Täällä oli myös aika kylmä sää, joten sormiakin alkoi palelemaan, Neea kertoi.

Neean kausi on ollut hänen tähänastisen uransa ylivoimaisesti paras, vaikka mitaleja on tullut aikaisemminkin tasaiseen tahtiin jokaisessa ikäluokassa. Tämän kauden saldona on yksi joukkuekilpailun kulta, kaksi henkilökohtaista hopeaa ja kolme pronssia. Neea on ollut mitaleilla kaikissa pyöräilyn kestävyyslajien osissa, eli maantiellä, radalla, maastoajossa (xco) sekä nyt myös cyclocrossissa. Yksi kauden kohokohtia oli osallistuminen nuorten olympiafestivaalille Hollannin Utrechtissa, jossa hän oli yhdessä Iinan kanssa Suomen maajoukkueen (N16) mukana. (KM)