OPP:n mitalijuhlat jatkuivat nuorten SM-pyöräilyissä!

Iina Väyrynen, Niko Heikkilä ja Lumimaaria Ojala polkivat voittoihin!

Niko, Iina ja Lumimaaria polkivat mestaruuden. (Kuva: Olli Lehtoranta)

OPP:n mitaliajajat yhteiskuvassa. (Kuva: Olli Lehtoranta)

Kirkkonummi 3.8.2013

Ounaksen Pyörä-Poikien kaikkien aikojen menestys nuorten ikäluokkien Suomen mestaruuskilpailuissa sai jatkoa Kirkkonummella lauantaina jatkuneissa mestaruuskilpailuissa. OPP:n ajajat saavuttivat lauantain maantieajoissa yhteensä yhdeksän mitalia, joista kolmessa sarjassa tuli mestaruus. Hellesäässä ajettiin erittäin mäkisessä maastossa lähes ”vuoristoradan” tyylisellä reitillä, joka oli lähestulkoon jatkuvaa ylä- ja alamäkeä. Perjantain tempossa ajettiin tasamaalla ja nyt vahvoilla olivat hyvät mäkiajajat.

N16-sarjan 49,5 km:n ajossa kolmikko Iina Väyrynen ja ja Neea Huikuri OPP:sta ja Ella Mäki-Jouppila Seinäjoelta irrottautuivat karkuporukkaan ja ratkaisut jäivät 300 metrin pituiselle maalimäkisuoralle, joka on keskijyrkkyydeltään 7%:n luokkaa. Kirissä selvään voittoon rynnisti odotetusti Iina, jonka voittoaika oli 1.40.16. Mäki-Jouppila kiri kakkoseksi kolme sekuntia jääneenä ja Neea otti pronssin ajalla 1.40.24.

M12-sarjan 30,9 km:n kisa oli värikäs ja vauhdikas. Kolmen pojan rypäs, johon kuuluivat OPP:n Niko Heikkilä ja Eemil Lehtoranta sekä CCH:n Rasmus Ähtävä karkasivat pääjoukolta. Ähtävä yritti vielä yksin irtiottoa ja vain Niko pystyi siinä vaiheessa seuraamaan. Seuraavalla tasaisemmalla osuudella Eemil kuitenkin ajoi sinnikkäästi karkulaiset kiinni ja saman tien irtiottoon. Nyt Ähtävä putosi kyydistä ja jälleen vain Niko seurasi. Raskaalla maalimäkisuoralla Niko hyvänä mäkiajajana lähti hyvävoimaisena ensin kiriin ja nappasi voiton ajalla 59.17. Eemil varmisti OPP:n ajajien kaksoisvoiton ajallaan 59.38. Poikien keskinopeus raskaalla reitillä oli kunnioitettava yli 31 km/h.

N12-sarjan 30,9 km:n kisassa lähes koko pääjoukko pysyi yhdessä maalisuoralle asti. Ratkaisut jäivät loppusuoran mäkikirin varaan. OPP:n Lumimaaria Ojala , joka myöskin on ketterä mäkien ajaja, ampaisi todella komeaan kiriin ja sai nyt makean voiton tililleen, kun sekä radalla että tempossa tuli se harmittava neljäs sija. Lumimaarian aika oli 1.12.51. TVC:n Salla Lindgren kiri toiseksi ja OPP:n Karoliina Ojala komeasti kolmanneksi ajalla 1.12.58.

OPP:n mitalijuhlat jatkuivat myös muilla matkoilla. N10-sarjan 12,3 km:n matkalla OPP:n Seliina Manninen oli jälleen mitaleilla, kun hän kiri kisan kakkoseksi ajalla 29.34. OPP:n Metsämaria Ojala pääsi myös mitalin makuun polkemalla kisan kolmanneksi ajalla 29.38. Sarjan voittoon karkasi Korson Anniina Ahtosalo ajalla 27.37. M10-sarjan 12,3 km:n matkalla erot ajajien välillä muodostuivat varsin selviksi jo matkan aikana. OPP:n Eero Hedman polki jälleen upeasti ja ajoi yksin pronssille ajalla 26.19. Sarjan voittajaksi polki Korson Matias Ahtosalo ajalla 25.30.

OPP:n menestys tämän vuoden Suomen mestaruuskilpailuissa on ollut seuran kaikkien aikojen paras, sillä tällä hetkellä mitaleita on kasassa jo peräti 43 kappaletta, joista mestaruuksia on 14. Entinen ennätys 37 mitalia oli parin vuoden takaa. Ajamatta ovat vielä mm. paritempon, maastoajon xcm-kilpailun ja enduron sarjan kisat. (KM)

Nuorten ikäluokkien maantieajon Suomen mestaruuskilpailut Kirkkonummella 3.8.2013:

M10 12,3 km:n maantieajo: 1) Matias Ahtosalo KorsKa 25.30, 2) Jesper Lindberg SV 25.55, 3) Eero Hedman OPP 26.19…10) Eero Merenkukka OPP 34.18, 11) Aaro Väyrynen OPP 34.32.

N10 12,3 km:n maantieajo: 1) Anniina Ahtosalo KorsKa 27.37, 2) Seliina Manninen OPP 29.34, 3) Metsämaria Ojala OPP 29.38…8) Ellinoora Ojala OPP 34.45.

N12 30,9 km:n maantieajo: 1) Lumimaaria Ojala OPP 1.12.51, 2) Salla Lindgren TVC 1.12.56, 3) Karoliina Ojala OPP 1.12.58…5) Elli Hedman OPP 1.13.00. Sirja Perttamo OPP kesk. kolarin takia.

M12 30,9 km:n maantieajo: 1) Niko Heikkilä OPP 59.17 (keskinopeus 31,27 km/h), 2) Eemil Lehtoranta OPP 59.38, 3) Rasmus Ähtävä CCH 1.01.36…6) Aabel Lehtoranta OPP 1.02.30.

M14 49,5 km:n maantieajo: 1) Sampo Lahti KäTa 1.28.34, 2) Antti-Jussi Juntunen KorsKa 1.28.42, 3) Tomi Santasalo P-P 1.28.45…6) Simeon Manninen OPP 1.31.25…16) Santeri Sulisalo OPP 1.43.56.

N16 49,5 km:n maantieajo: 1) Iina Väyrynen OPP 1.40.16, 2) Ella Mäki-Jouppila SPP-56 1.40.19, 3) Neea Huikuri OPP 1.40.24…5) Minttu Ojala OPP 1.51.11.

M16 68,1 km:n maantieajo: 1) Erik Relanto TuUL 1.58.34, 2) Simo Terävä JyPS 1.58.38, 3) Jonas Nordtröm Akilles 1.58.41...9) Samuli Sulisalo OPP 2.19.48.