Hannu Jänkälä voitti Katsastuspiste Lappi -cupin miesten sarjan!

Naisten pistekilpailun parhaat: Kati Mansikkasalo-Jurvelin ja Antonia Haga.

Antonia Haga ajoi Tottorakalla voittajaksi.

Pienten junnujen lähtö.

(Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Rovaniemi 9.9.2013

Ounaksen Pyörä-Poikien kesän aikana ajettu Katsastuspiste Lappi -maastopyöräilycup ajettiin päätökseen maanantaina Rovaniemen Tottorakan maastossa. Kauniissa ja aurinkoisessa syyssäässä ajettuun kuusiosaisen cupin päätöskisaan lähti mukaan 36 ajajaa. Kisa oli samalla OPP:n maastoajon seuran mestaruuskilpailu.

Miesten 10 km:n maastoajossa viimeinen osakilpailu oli ratkaiseva cupin yhteispisteitä laskettaessa. Pistekilpailun voitosta taistelivat johdossa ollut OPP:n Pekka Välimaa ja Hannu Jänkälä. Päätöskisan voittaja vei koko potin.

Jo ensimmäisellä kierroksella Pekalta lähtivät ketjut paikoiltaan ensimmäisessä nousussa ja Hannu sekä Juuso Laitinen pääsivät karkumatkalle. Hannu johti kisaa koko ajan Juuson ollessa ihan kannassa.  Viimeisellä kierroksella 500 metriä ennen maalia Juuson pyörästä puhkesi takakumi ja Hannu saattoi helposti ajaa kisan voittoon ajalla 31.53 ja samalla hän ohitti Pekan yhteispisteissä saaden kasaan 46 pistettä. Juuso ehti pyörää juosten kuljettamalla kisan kakkoseksi ajalla 32.42 ja kolmanneksi polki Pekka ajalla 33.47. Cupin loppupisteissä, joihin siis laskettiin mukaan viisi parasta osakilpailua, Pekka sijoittui toiseksi 44 pisteellä. OPP:n Tommi Haapakangas oli loppupisteissä kolmas 38 pisteellä.

Naisten sarjan 5 km:n kisassa maajoukkueen pyöräsuunnistaja Antonia Haga oli selkeä ykkönen ajalla 18.09. Kisan kakkoseksi ja samalla koko cupin yhteispistekilpailun voittoon polki koiraurheilun huippunimi Kati Mansikkasalo-Jurvelin ajalla 18.47. Mansikkasalo-Jurvelinin yhteispisteet olivat 28 ja toiseksi yhteiskilpailussa sijoittuneen Hagan 20.

Juniorisarjoissa OPP:n sarjojensa huippunimet olivat odotetusti ykkösiä ja nimistä poimittakoon mm. Niko Heikkilä, joka voitti M12-sarjan maksimipisteillä 50, samoin kuin Simeon Manninen M14-sarjan ja Eero Hedman M10-sarjan. Pienimpien sarjoissa M6-sarjan elohopea Valtti Haapakangas polki niinikään maksimipisteet samoin kuin N8-sarjan Anni Tapio. (KM)

Tulokset

Seuran mestaruudet vain OPP:n ajajien kesken!

N6 0,8 km: Aada Virta OPP 5.11, 2) Siiri Manninen OPP 6.50.

M6 0,8 km: 1) Valtti Haapakangas OPP 4.34, 2) Joel Tapio OPP 5.14, 3) Veikka Virtanen 6.07.

Niila Haapakangas OPP ja Elmeri Mäki-Runsas OPP DNF.

N8 1,6 km: 1) Anni Tapio OPP 8.03, 2) Emma Hedman OPP 9.09, 3) Mila Huhtamella OPP 10.00.

M8 1,6 km: 1) Veikka Mäki-Runsas OPP 6.25, 2) Juho Salmela OPP 6.32.

N10 2,4 km: 1) Metsämaria Ojala OPP 9.24, 2) Seliina Manninen OPP 9.28.

M10 2,4 km: 1) Eero Hedman OPP 7.40, 2) Joel Salmela OPP 8.16, 3) Sampo Mäkinen OPP 8.28, 4) Miska Hedman OPP 9.23.

N12 2,4 km: Lumimaaria Ojala OPP 7.51, 2) Elli Hedman OPP 8.43.

M12 5 km (pitkä reitti): 1) Niko Heikkilä OPP 16.58, 2) Eemil Lehtoranta OPP 19.56, 3) Aabel Lehtoranta OPP 20.47.

M14 5 km (pitkä reitti): 1) Simeon Manninen OPP 35.55.

M70 2,5 km (pitkä reitti): 1) Oiva Lukkari OPP 17.59.

Naiset 5 km (pitkä reitti): 1) Antonia Haga 19.09, 2) Kati Mansikkasalo-Jurvelin 18.47, 3) Minttu Ojala OPP 25.11.

Miehet 10 km (pitkä reitti): 1) Hannu Jänkälä OPP 31.53, 2) Juuso Laitinen OPP 32.42, 3) Pekka Välimaa OPP 33.47, 4) Tommi Haapakangas OPP 34.29, 5) Veli-Matti Virtanen 39.09, 6) Raimo Ojala OPP 40.08, 7) Oka Morikawa OPP 40.40. Jarmo Asell DNF.

Katsastuspiste Lappi -cupin yhteispisteet (5 parasta osakilpailua laskettu pisteisiin):

3 Laura Torniainen OPP       10     10
5 Minnamari Ojala OPP 9           9
5 Tiia Haapakangas OPP       9     9
             7 Minttu Ojala OPP                      8                   8