Simeon ajoi todella kovaa M14-sarjassa.

Antonia Haga voitti naisten sarjan.

Ensimmäisen lähdön säpinää.

(Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Ounaksen Pyörä-Poikien Katsastuspiste Lappi (xco) -cupin viides osakilpailu ajettiin tiistaina (16.7.2013) Ounasvaaran maastossa. Erinomaisessa säässä pienimmät ajoivat hiihtostadionin alueella 450 metrin mittaisella reitillä ja muut sarjat pitemmällä ja raskaita nousuja sisältävällä 1,6 km:n mittaisella reitillä.

Miesten sarjan 9,6 km:n matkan ensimmäisen kierroksen vetäjänä toimi OPP:n Heikki Haaparanta, mutta heti toisen kierroksen alun nousussa Kruunukatto Teamin Lieven de Rycke nykäisi ratkaisevan eron, joka säilyi ja hieman kasvoikin loppua kohti miesten ajaessa kuusi kierrosta. De Rycken voittoaika oli 31.17, Haaparannan kakkosaika 32.08 ja kolmanneksi rutisti viimeisen kierroksen vahvalla kirillä OPP:n Pekka Välimaa ajalla 34.10. Naisten sarjassa varsin hyvää vauhtia piti naisten pyöräsuunnistusmaajoukkueessa ajava Antonia Haga, joka kellotti voittoajakseen 38.19.

Nuorten ja lasten sarjoissa säpinää riitti ja joissakin sarjoissa vauhti on aivan koko Suomen ykkösluokkaa. M14-sarjassa Simeon Mannisen vauhti 9,6 km:n matkalla oli todella kovaa ja miesten sarjan ajajistakin usea joutui tällä kertaa katsomaan Simeon pyörän jälkiä. Mannisen voittoaika oli komea 33.46, jolla kelpaa lähteä sunnuntaina ajettaviin Suomen mestaruuskilpailuihin. M12-sarjassa OPP:n Niko Heikkilä ajoi 6,4 km:n matkalla myös huippuvauhtia ja oli pitkään ihan Mannisen tuntumassa. Heikkilän loppuaika oli 22.30. M10-sarjan 3,2 km:n matkalla OPP:n Eero Hedmanin kyyti on myös sen verran hyvää, että sunnuntailta voi odottaa lujaa taistelua miatalisijoista. Lasten sarjoissa kovin kirikamppailu käytiin tällä kertaa N8-sarjassa, jossa OPP:n Anni Tapio kukisti seurakaverinsa Emma Hedmanin loppusuoran "maalikameraratkaisulla" vain 20 cm:n erolla. (KM)