OPP:n rata-ajon seuran mestaruuskilpailuissa kova tulostaso!

Eemeli ajoi kilsalla oman ja OPP:n ennätyksen 1.20,3. (Kuva: Kalevi Mikkonen)

Rovaniemi 9.8.2013

Ounaksen Pyörä-Poikien rata-ajon seuran mestaruuskilpailut ajettiin perjantai-iltana Saarenkylän kentällä ratapyöräilyn kannalta ihanteellisissa oloissa eli tuulettomassa ja sopivan lämpimässä säässä. Kilpailujen tulostaso oli huippuluokkaa, sillä useimmat ajajat tekivät omat ennätyksensä ja monissa sarjoissa lukemat olivat koko maan tasoa ajatellenkin aivan kärkipään luokkaa.

Miesten sarjassa Eemeli Välimaa polki huippuvauhtia 1 km:n aika-ajossa. Jo 500 metrin väliaika 39,8 lupasi hyvää ja kun toinenkin puolisko meni mainiosti, loppuajaksi kirjattiin uusi OPP:n ennätys ja Pohjois-Suomen tilaston maaratojen kaikkien aikojen neljänneksi paras tulos 1.20,3.

Myös M18-sarjassa nähtiin kovaa vauhtia, kun sairasteluista toipuva Joonatan Anttila tykitti uransa toiseksi parhaan tuloksen ajallaan 1.23,2. M40-sarjassa Pekka Välimaan aika oli myös mainio 1.26,0. M14-sarjassa Simeon Manninen on päässyt hyvään ratakuntoon ja nyt taittui 1 km komeaan omaan ennätykseen 1.29,9. Poika alitti näin ensimmäistä kertaa 1.30 rajan kilometrillä. Vielä ensi vuonnakin samassa sarjassa ajava Simeon alkaa pikkuhiljaa lähestyä sarjansa PSE:stä, joka on 1.25,0.

Nuoremmissa sarjoisssa OPP:n ikäluokkiensa mestaruuskilpailuista mitaleja kahmineet ajajat näyttivät osaamistaan myös kotikentällä ja aiemmat henkilökohtaiset ennätykset olivat useimmilla pelkkää paperia. Tuloksista mainittakoon, että maantie- ja maastoajon sarjansa Suomen mestari Niko Heikkilä polki 1 km:n aika-ajossa ennätyksensä 1.37,8, joka jäi vain 2,8 sekuntia sarjan PSE:stä. N10-sarjan 500 metrillä 9-vuotiaan Seliina Mannisen vauhti sen kuin paranee uuden pyörän myötä. Nyt syntyi oma komea ennätys 55,9. (KM)

Tulokset