Neea Huikuri polki N18-sarjan SM-pronssia Porin Noormarkussa!

Neea rutistaa pronssille tiukassa loppukirikamppailussa! (Kuva: Emma Lahti)

Ounaksen Pyörä-Poikien vasta 15-vuotias maajoukkueajaja Neea Huikuri polki uransa tähän mennessä komeimpaan saavutukseen rynniessään hurjassa loppukiritaistossa N18-sarjan 62 km:n maantieajon pronssille 29.6.2013.

N18-sarja lähti vauhdikkaasti liikkeelle lämpimässä säässä Porin Noormarkun reitillä, jota kierrettiin viisi kierrosta. Sarjan raudanluja kärkikaksikko Kälviän Anna Lahti ja CCH:n Veera Väkevä karkasivat pääjoukolta matkan alkuvaiheessa vetäen tiukkaa vuorovetoa. Pääjoukko ajoi yhdessä, kunnes osa ajajista tipahti pääjoukosta. Neljän tytön joukko, jossa oli mukana kaksi Seinäjoen ajajaa ja OPP:n Iina Väyrynen ja Neea Huikuri, ajoi yhdessä loppusuoralle saakka.

Seinäjoen Ella Mäki-Jouppila ja Veera Sarkanen aloittivat kirin 250 metriä ennen maalia saaden Neea Huikurin ja Iina Väyrysen peesiinsä. Pronssi näytti jo menevän Seinäjoelle, mutta aivan lopussa sinnikäs Neea yllätti koko porukan hurjalla loppurutistuksella vieden pronssin. Krampeista lopussa kärsinyt Iina sijoittui sarjan viidenneksi. Pääjoukon ajajien aika oli 1.53.40. Sarjan mestaruuteen kiri Anna Lahti ajalla 1.40.54 ja hopealle Veera Väkevä.

Sodankyläläinen monipuolisesti urheilua harrastava Neea Huikuri on jo pitkään ollut mukana pyöräilykilpailuissa ja mitaleja on tullut juniorisarjoista joka vuosi. Sekä Iina Väyrynen että Neea Huikuri on valittu N16-sarjan maajoukkuerinkiin. (KM)