Iina tempon 54:s ja Neea 65:s Utrechtissa

Kuvassa Suomen joukkue: Neea, Iina, Pauliina, Jonas, Aku ja Jonne. (Kuva: Suomen olympiakomitea)

Utrecht

Ounaksen Pyörä-Poikien nuorten olympiafestivaalille Hollannin Utrechtiin matkanneet ajajat Iina Väyrynen ja Neea Huikuri pääsivät tiistaina myös kilpailun makuun, kun kisoissa ajettiin ensimmäinen pyöräilystartti, joka oli 9,7 km:n tempoajo. Kilpailun voittoon todella lämpimässä säässä ja nopealla radalla polki hurjalla 43,4 km tuntivauhdilla ajanut Italian Lisa Morzenti. Hänen voittoaikansa oli 13.24,55. Toiseksi polkenut Tanskan Pernille Mathiesen hävisi vain reilun sekunnin. Nämä kaksi ajajaa olivat kisassa varsin ylivoimaisia, sillä seuraavat ajajat jäivät jo yli kymmenen sekuntia.

Suomalaisajajat ajoivat varsin hyvän kisan kovassa seurassa. Paras suomalaisajaja oli Iina Väyrynen, joka polki lähes 73 huippuajajan joukossa sijalle 54. Iinan aika oli 14.58,13. Taakse jäi suurten pyöräilymaidenkin edustajia. Seinäjoen Pauliina Niemelä, joka kotimaan kisoissa on voittanut Iinan, polki nyt 61. sijalle ajallaan 15.15,21 ja Neea Huikuri 65. sijalle ajallaan 15.24,64.

-Ajo tuntui hyvältä eikä ollut mitään ongelmia, paitsi tuo kuumuus, mutta sillehän ei voi mitään, Iina kertoi ajon jälkeen.

Lähes 30 asteen hellesää kulutti myös Neean voimia.

-Turhan kuuma ilma täällä on koko ajan ollut, mutta minusta meillä kaikilla meni ajo ihan hyvin. Reitti oli tasainen, joskin mutkia oli paljon. Se täytyy kyllä todeta, että taso täällä on kova, Neea kertoi.

Ensimmäistä kilpailustarttia edelsi viikon leiri. Suomen joukkue on leireillyt viime keskiviikosta lähtien Hollannin olympiakomitean valmennuskeskuksessa Papendalissa. Puitteet Papendalissa ovat erinomaiset, harjoituspaikat löytyvät lähes kaikille lajeille. Suomen pyöräilyjoukkue on tehnyt yhteisharjoituksia päivittäin ja samalla on tutustuttu myös muiden maiden joukkueisiin, jotka leireilevät samalla alueella. Maantiellä on tehty nopeus- ja peruskuntoharjoituksia sekä palautuslenkkejä. Ensimmäisen ulkomaan pyöräilyleirin kokemus on ollut pohjoisen tytöille upea ja leirin aikana on harjoiteltu hyvin ja saatu uusia virikkeitä jatkoa ajatellen. Leiriohjelmassa on ollut treenauksen lisäksi joitakin yhteisiä tapahtumia. Nuorten olympialaisten pyöräilyt jatkuvat torstaina n. 55 km:n maantieajolla. (KM)