Kultaisen Kammen finaali (xcm) Kyröskoskella 29.9.2013:

Niko Heikkilä voitti Kyröskoskella!

(Kuva: Hannu Heikkilä)

Kyröskoski 29.9.2013

Niko voitti Kultaisen Kammen päätöskilpailuna ajetun minimaratonin sunnuntaina Kyröskoskella melko ylivertaiseen tyyliin. Sää oli aurinkoinen, mutta kylmä, vain n. 7 astetta. Kisapaikalle oli vielä jaksanut tulla runsaasti osanottajia sekä aikuisten maratonille että myös minimaratonille.

Minimaratonin 12 km:n kisareitti oli nopeaa tieuraa ja jouhevaa metsäpolkua sisältäen kuitenkin hankalan hakkuuaukean. Kisa aloitettiin maantietyyliin etuauton perässä ja etuauton väistyttyä M14-sarjan Antti-Jussi Juntunen ja Jaakko Sillankorva sekä Niko karkasivat muilta. Pojat ajoivat perätysten koko reitin Juntusen johdolla kunnes vähän ennen maalia Niko ohitti vielä "isot" pojat tullen maaliin minimaratonin ensimmäisenä. Nikon voittoaika oli 25.23,6. Sarjassa toiseksi tullut Samuli Öhman hävisi lähes viisi minuuttia.