Heikki Tormilainen voitti miesten pistekilpailun. (Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Meiju Salmela oli naisten ykkönen.

Hannu Jänkälä polki Tottorakan osakilpailun ykköseksi.

Rovaniemi 6.9.2014

Ounaksen Pyörä-Poikien perinteinen maastoajon (xco) viiden osakilpailun Katsastuspiste Rovaniemi-cup ajettiin päätökseen lauantaina Tottorakan maastossa. Kisa saatiin viedä läpi huippuolosuhteissa varsin lämpimän sään vallitessa. Yön vesisateet tosin tekivät juurakot liukkaiksi, mikä aiheutti muutaman pyllähdyksen, mutta muutoin reitit olivat loistokunnossa.

Miesten viiden kierroksen (10,75 km) kisassa johtopaikan heti ensi metreillä otti Hannu Jänkälä, joka tykitti ensimmäisen kierroksen sellaista vauhtia, että kukaan ei pystynyt peesaamaan ihan lähituntumassa. Kokonaispistekilpailua johtava Heikki Tormilainen yritti pysyä Hannun kyydissä, mutta jo puolen kierroksen jälkeen hän joutui antamaan muutaman kymmenen metriä periksi. Kisan kolmospaikasta kävivät omaa kamppailuaan Pekka Välimaa ja M14-sarjan voittaja Niko Heikkilä.

Hannu piti koko matkan kovaa vauhtia yllä ja pystyi reilussa johdossa säätelemään vauhtiaan ja tarkkailemaan takana tulevia, sillä reitti kiemurteli rinteillä ja maastossa siten, että myös ajajien oli helppo seurata kisan kulkua eri kohdissa. Hannun voittoaika oli 34.35. Toisesta sijasta tuli lopulta jopa kamppailua kisan viimeisillä sadoilla metreillä, sillä Pekka Välimaa kehitti huiman loppukirin ja tavoitti Heikki Tormilaista, mutta kokonaiskilpailun ykkössijan varmistanut Tormilainen piti lopussa pintansa ja sijoittui päivän kisassa kakkoseksi ajalla 37.24.

Katsastuspiste Rovaniemi-cupin loppupisteissä Tormilainen oli siis ykkönen 31 pisteellä, toiseksi sijoittui vuoden rovaniemeläisurheilijaksi valittu Vesa-Pekka Jurvelin 19 pisteellä ja kolmanneksi nousi päivän ajolla Hannu Jänkälä, joka sai kasaan 18 pistettä.

Naisten sarjan 10,75 km:n matkalla Meiju Salmela oli ainoana ajamassa ja polki maaliin ajassa 38.01. Meiju voitti samalla naisten sarjan pistekilpailun 28 pisteellä.

Lasten ja nuorten sarjoissa nähtiin kauden aikana ja päivän kisassa jälleen hienoja ajosuorituksia useilta ajajilta, joilta on jatkossa odotettavissa hyvä panos OPP:n tulevissa koitoksissa. M14-sarjassa maastoajon Suomen mestari Niko Heikkilä voitti odotetusti kaikki oman sarjansa ajot ja pisti loppukaudesta tiukoille myös miesten sarjan ajajat. Muita sarjavoittajia kokonaispisteissä olivat: Elli Hedman (N14), Aabel Lehtoranta (M12), Lumimaaria Ojala (N12), Joel Salmela (M10), Metsämaria Ojala (N10), Veikka Mäki-Runsas (M8), Aada Virta (N8), Valtti Haapakangas (M6) ja Iida Lehtoranta (N6) sekä veteraanisarjassa Oiva Lukkari (M70).

Tämänvuotiseen cup-kilpailuun osallistui kaikkiaan 49 ajajaa. (KM)

Niko voitti kaikki M14-lähdöt.

Keskireitin lähtökiihdytys.

Tulokset:

Lasten reitti:

M6 0,85 km: 1) Valtti Haapakangas OPP 4.25, 2) Joel Tapio OPP 4.53, 3) Niila Haapakangas OPP 6.00, 4) Teo Morikawa OPP 8.24.

N6 0,85 km: 1) Iida Lehtoranta OPP 7.35.

M8 1,7 km: 1) Juho Salmela OPP 7.28.

Keskireitti:

N10 1,9 km: 1) Emma Välimaa OPP 10.06, 2) Anni Tapio OPP 11.04, 3) Emma Hedman OPP 12.37.

M10 3,8 km: 1) Joel Salmela OPP 16.12, 2) Sampo Mäkinen OPP 17.24.

M12 3,8 km: 1) Aabel Lehtoranta OPP 13.51, 2) Eero Hedman OPP 14.49.

M70 1,9 km: 1) Oiva Lukkari OPP 12.45.

Pitkä reitti:

M14 10,75 km: 1) Niko Heikkilä OPP 36.46, 2) Eemil Lehtoranta OPP 45.29.

Naiset 10,75 km: 1) Meiju Salmela OPP 38.01.

Miehet 10,75 km: 1) Hannu Jänkälä OPP 34.35, 2) Heikki Tormilainen 35.35, 3) Pekka Välimaa OPP 35.38, 4) Tommi Haapakangas OPP 37.24, 5) Oka Morikawa OPP 45.26.

Katsastuspiste Rovaniemi -cupin pistekilpailun lopputulokset:

N6: 1) Iida Lehtoranta OPP 20, 2) Siiri Manninen OPP 20.

M6: 1) Valtti Haapakangas OPP 40, 2) Niila Haapakangas OPP 30, 3) Joel Tapio OPP 24, 4) Teo Morikawa OPP 12, 5) Jaakko Johansen OPP 10.

N8: 1) Aada Virta OPP 40.

M8: 1) Veikka Mäki-Runsas OPP 40, 2) Juho Salmela OPP 34, 3) Joel Tapio OPP 7.

N10: 1) Metsämaria Ojala OPP 34, 2) Seliina Manninen OPP 30, 3) Anni Tapio OPP 29, 4) Emma Hedman OPP 23, 5) Emma Välimaa OPP 22.

M10: 1) Joel Salmela OPP 40, 2) Sampo Mäkinen OPP 33, 3) Ari Pekkala OPP 16, 5) Veikka Mäki-Runsas OPP 7 ja Lenni Heiskanen OTC 7.

N12: 1) Lumimaaria Ojala OPP 40.

M12: 1) Aabel Lehtoranta OPP 40, 2) Eero Hedman OPP 34.

N14: 1) Elli Hedman OPP 40, 2) Karoliina Ojala Cyclos 8.

M14: 1) Niko Heikkilä OPP 40, 2) Eemil Lehtoranta OPP 22, 3) Turo Torvinen OPP 22, 4) Simeon Manninen OPP 8, 5) Teemu Pekkala OPP 7.

M70: 1) Oiva Lukkari OPP 40.

Naiset: 1) Meiju Salmela OPP 28, 2) Kati Mansikkasalo-Jurvelin  18, 3) Antonia Haga 10, 4) Sari Orvola PK-Team 7.

Miehet: 1) Heikki Tormilainen OPP 31, 2) Vesa-Pekka Jurvelin  19, 3) Hannu Jänkälä OPP 18, 4) Heikki Haaparanta OPP 17, 5) Pekka Välimaa OPP 15, 6) Tommi Haapakangas OPP 13, 7) Oka Morikawa OPP 11, 8) Kusti Kittilä OTC 10, 9) Kyösti Soini OTC 8, 10) Simeon Manninen OPP 7, 11) Miikka Orvola PK-Team 6, 12) Ari Kurvinen OPP 4, 13) Joni Haataja 3.