OPP:n Katsastuspiste Rovaniemi -cup 3/5 ja Pohjois-Suomen mestaruuskilpailu (XCO) 1.6.2014 Ounasvaaralla:

Kusti Kittilä miesten ykkönen

Ounaksen Pyörä-Pojille 11 mestaruutta ja 22 mitalia

Kusti Kittilä polki miesten mestariksi. (Kuvat: Kalevi Mikkonen)

Pienimpien sarjojen lähtökiihdytys.

Veikka ja Juho vauhdissa.

Toinen lähtö.

Aabel voitti M12-sarjan.

Elli ajoi hienosti N14-sarjassa.

Rovaniemi 1.6.2014

Ounaksen Pyörä-Poikien järjestämä maastopyöräilyn Katsastuspiste Rovaniemi -cup jatkui sunnuntaina Ounasvaaran maastossa. Kilpailu oli samalla Pohjois-Suomen mestaruuskilpailu, joka ajettiin heinäkuun lopulla Suomen mestaruuskilpailuissa käytettävillä reiteillä. Edellisen vuorokauden vesisade teki reitit todella raskaiksi ajaa ja paikoitellen maasto oli vetistä ja liukasta. SM-tason vaativuutta reteillä edustavat Ounasvaaran tunnetusti raatelevat nousut ja kovavauhtiset hulppeat alamäkiosuudet, joissa useampi ajaja veti ns. lipat sateen pehmentämillä ajourilla.

Kylmän kalseassa säässä (+7 astetta) miesten eliten voittoon polki Oulun Kusti Kittilä, joka kuittasi 21,6 km:n matkalla voittoajakseen 1.17.10.Hurjaan pyöräilyvireeseen päässyt Kittilä on viime aikoina polkenut useita kansallisten kilpailujen voittoja maantiellä ja tämä oli hänen ensimmäinen xco-kilpailunsa. Toki hän on aiemmin ajanut menestyksellä maastomaratonkisoja (xcm), joten ei maastopyöräily ole hänelle tietenkään vieras laji.

-Päätin heti alusta asti kokeilla, miten muut vauhdissa pysyvät ja vedin ensimmäisen muutaman sadan metrin tasaisen ja sitä seuranneen jyrkän mäkiosuuden ihan täysillä ja pääsinkin sen jälkeen ajamaan yksin omalla vauhdinjaolla. Kisareitti oli sopivan vaativa ja eroja kyllä SM-kisassakin syntyy, Kittilä totesi kisan jälkeen.

Naisten sarjassa PSM-kisan ulkopuolella ajanut Antonia Haga oli nopein ajalla 1.38.09. Naisten Pohjois-Suomen mestaruus ratkottiin OPP:n Meiju Salmelan ja PK-Teamin Sari Orvolan kesken. Naiset ajoivat vuorovedolla koko matkan ja vasta lopun hevosenkengässä Salmela pystyi loppukirissä jättämään Orvolan parin metrin erolla. Myös naisten matkana oli 21,6 km.

Lasten ja nuorten sarjoja hallitsivat OPP:n ajajat, jotka osoittivat kovaa kestävyyttä tulevilla SM-reiteillä. Heillä on nyt reilut puolitoista kuukautta aikaa hioa kuntoaan ja ajolinjoja kotirinteillä, mikä lupaa hyvää SM-kisoja ajatellen. PSM-mitaleja keräsi eniten OPP, joka sai kasaan 11 mestaruutta, kahdeksan hopeaa ja kolme pronssia. Toiseksi eniten mitaleja keräsi OTC, jonka saalis oli neljä mitalia, joista kaksi mestaruutta. (KM)

Minireitti:

N8 1 km: 1) Aada Virta OPP 6.23, 2) Siiri Manninen OPP 8.38.

M8 1 km: 1) Veikka Mäki-Runsas OPP 4.07, 2) Juho Salmela OPP 4.15, 3) Jaakko Johansen OPP 6.16, 4) Joel Tapio OPP 6.57.

Lyhyt reitti:

N10 2,2 km: 1) Seliina Manninen OPP 11.13, 2) Metsämaria Ojala OPP 11.18, 3) Anni Tapio OPP 14.44, 4) Emma Välimaa OPP 16.11, 5) Emma Hedman OPP 19.14.

M10 4,4 km: 1) Joel Salmela OPP 19.09, 2) Sampo Mäkinen OPP 21.54, 3) Lenni Heiskanen OTC 22.01.

N12 4,4 km: 1) Lumimaaria Ojala OPP 20.13.

M12 6,6 km: 1) Aabel Lehtoranta OPP 28.33, 2) Eero Hedman OPP 28.55.

N14 6,6 km: 1) Elli Hedman OPP 31.53, 2) Karoliina Ojala Cyclos 32.57.

M70 2,2 km: 1) Oiva Lukkari OPP 16.33.

Pitkäreitti:

M14 10,8 km: 1) Niko Heikkilä OPP 44.06, 2) Simeon Manninen OPP 50.43, 3) Turo Torvinen OPP 57.00, 4) Eemil Lehtoranta OPP 1.00.47.

M50 16,2 km: 1) Hannu Jänkälä OPP 1.12.38, 2) Hannu Kaikkonen OTC 1.19.56.

M40 21,6 km: 1) Kyösti Soini OTC 1.25.36, 2) Heikki Haaparanta OPP 1.27.36, 3) Petri Pesonen Cyclos -1 kierros.

Harraste 21,6 km (ei PSM): 1) Miikka Orvola PK-Team 1.29.14, 2) Heikki Tormilainen 1.41.07, 3) Joni Haataja 1.47.23, 4) Vesa-Pekka Jurvelin 1.49.13.

Miehet, elite 21,6 km: 1) Kusti Kittilä OTC 1.17.10, 2) Ari Kurvinen OPP 1.43.17.

Naiset, elite 21,6 km: 1) Antonia Haga 1.38.09, 2) Meiju Salmela OPP 1.39.22 (Pohjois-Suomen mestari), 3) Sari Orvola PK-Team 1.39.23.